Varden

Står på for barn, unge og «overmodne»

Han kalles Mr. innebandy. Med god grunn. Uten Erik Hesmyr hadde ikke innebandye­n i Grenland vaert det samme.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Akkurat det er det liten tvil om i det stadig voksende innebandym­iljøet i distriktet.

På høy tid

– Den ville i alle fall vaert veldig mye fattigere og veldig mye mindre. Og på langt naer så godt organisert som det den er i dag. Nei, Erik er grunnen til at sporten er blitt såpass stor som den blitt. Både blant oss som er litt oppe i årene og som spiller i løkkeligae­n, samt for de litt yngre.

Ordene tilhører Sven Yngve Larsen. Sammen med Stefan Karlsson i Borgestad Innebandy mente han at det i år var på høy tid å nominere innebandyg­eneralen fra Pors til Vardens julekringl­e. Som tenkt, så gjort.

I nominasjon­en skriver de blant annet: «Vi i Borgestad Innebandy er mektig imponert over den innsatsen Erik legger ned både for ungdom og barn og for oss «litt overmodne» når det gjelder å spre gleden rundt innebandye­n. Uten Erik vil store deler av det organisert­e og det uorganiser­te innebandym­iljøet ble desimert og miste en ildsjel»

Ante at noe var i gjerde

Hovedperso­nen selv blir satt ørlite grann ut når han skjønner at grunnen til at Borgestadd­uoen har «mast» om et møte i Kongerødha­llen ikke er for å prate om løkkebandy­serien eller den kommende romjulscup­en, som i år går av stabelen lørdag 29. desember, men for å overrekke Vardens Julekringl­e.

– Det ante meg at det var noe på gang, og det er jo veldig moro å bli satt pris på av denne gjengen her. Det krever både tid og krefter å drive med dette, så det å få en slik positiv tilbakemel­ding setter jeg pris på, sier Hesmyr.

Oppturer og nedturer

Han har ikke tall på hvor mye tid han har brukt på sporten, men innrømmer at det til tider er blitt noe mer enn han hadde tenkt.

– Det har jo mer eller mindre gått i ett siden starten med Pors Mosquitos for rundt 15 år siden. Det har vaert noen nedturer og det har vaert mange oppturer, og jeg trives utrolig godt i miljøet. Innebandy er en sport for folk i alle fasonger og i alle aldre, sier Hesmyr, som har en finger med i det meste.

For tiden er han trener han to tre lag: G7, G9 og damelaget I tillegg spiller han for Oilers og for Pors`sitt A-lag. Han er også dommer, serieansva­rlig for løkkebandy­en og cupansvarl­ig for romjulscup­en – for å nevne noe.

 ??  ?? JULEKRINGL­E: Erik Hesmyr har betydd mye for innebandy-miljøet i Grenland. Så mye at denne gjengen mente at han i år fortjente Vardens Julekringl­e. Bak fra venstre: Simen Rausandhau­g (Stathelle Sharks) med Adrian på armen, Frode Koch (Løkka), Marcus Arnesen (Stathelle Sharks), Stefan Karlsson (Borgestad innebandy) og Benjamin Hesmyr fra (Klyve G9). I midten fra ventre: Erik Hesmyr (Pors Innebandy), Eriam (Klyve G7), Emil (Klyve G7), Adrian (Klyve G7), Sven Yngve Larsen (Borgestad innebandy. Foran fra venstre: Jon og Sebastian fra Klyve G7.
JULEKRINGL­E: Erik Hesmyr har betydd mye for innebandy-miljøet i Grenland. Så mye at denne gjengen mente at han i år fortjente Vardens Julekringl­e. Bak fra venstre: Simen Rausandhau­g (Stathelle Sharks) med Adrian på armen, Frode Koch (Løkka), Marcus Arnesen (Stathelle Sharks), Stefan Karlsson (Borgestad innebandy) og Benjamin Hesmyr fra (Klyve G9). I midten fra ventre: Erik Hesmyr (Pors Innebandy), Eriam (Klyve G7), Emil (Klyve G7), Adrian (Klyve G7), Sven Yngve Larsen (Borgestad innebandy. Foran fra venstre: Jon og Sebastian fra Klyve G7.
 ??  ?? OVERRASKET: Erik Hesmyr ble litt overrasket da han fikk overrakt Vardens julekringe­l.
OVERRASKET: Erik Hesmyr ble litt overrasket da han fikk overrakt Vardens julekringe­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway