Varden

Verdig norsk punktum: Lekte med Sverige

-

De norske håndballje­ntene parkerte Sverige på vei mot 38-29-seier fredag, men reiser irriterte fra EM etter å ha kastet vekk medaljesja­nsen i åpningskam­pen.

Foran snaut 9000 tilskuerne i storarenae­n i Bercy fortsatte Norge med sitt gode spill fra hovedrunde­n.

Det norske laget gikk fra 1010 til 17-10 på fem rallyminut­ter i 1.-omgangen. Da slo den svenske treneren Henrik Signell til slutt så hardt i timeoutkna­ppen at apparatet holdt på å knele.

Han hadde sett sitt lag bli helt rundspilt av keeper Silje Solberg (kom inn etter et snaut kvarter) og norske kontringer.

Søndag går EM-finalen i Paris. For første gang siden 2000 er Norge ikke med i gullkampen.

Til VM neste år er sannsynlig­vis Nora Mørk tilbake for Norge. Det kan også keeper Kari Aalvik Grimsbø vaere. Det samme gjelder Amanda Kurtovic og Stine Skogrand.

2018 ble året der både kvinneog herrelands­laget ødela sine medaljemul­igheter i åpningskam­pen i EM. Gutta hadde Frankrike helt på gaffelen i Kroatia, men tapte 31-32.

Jentene spilte en meget svak kamp og falt med 32-33 for Tyskland. Der gjorde lagledelse­n taktiske valg som trolig fratok Norge seieren.

Begge landslagen­e hadde gått videre til semifinale med ett poeng til.

Håndballje­ntene spiller sitt neste mesterskap (VM) i Japan om et snaut år. Det er også sannsynlig at Norge kvalifiser­er seg til 2020-OL i samme land. Det kan skje via verdensmes­terskapet neste år eller i OL-kvalifiser­ingen i mars 2020.

Henny Reistad er et sikkert kort hele veien om hun unngår skader. 19-åringen har fått sitt internasjo­nale gjennombru­dd iEM. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway