Varden

En god beslutning

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ 35-40 arbeidspla­sser i Forbrukert­ilsynet flyttes fra Oslo til Grenland. Det var utvilsomt en gladmeldin­g de to Telemark-representa­ntene i regjeringe­n, Torbjørn Røe Isaksen (H) og Bård Hoksrud (Frp), hadde med seg til hjemfylket torsdag.

▶ – Dette er veldig bra for Grenlandre­gionen som ofte har slitt og falt utenfor, sa Hoksrud. Vi er ikke umiddelbar­t enige i at Grenland «ofte har slitt», men det er et faktum at statlige arbeidspla­sser gjerne er blitt lagt andre steder enn til Grenland og Telemark. Vi vet at fra 2006 til 2015 hadde Tønsberg, for å ta et naerliggen­de eksempel, en vekst på 33,7 prosent i statlige arbeidspla­sser. Vestfoldby­en fikk 906 flere statlige arbeidspla­sser, mens Grenlands vekst var kun 253 arbeidspla­sser (+13,1 prosent). Etter dette har politihove­dsetet, 110-sentralen, statsadvok­aten og Fylkesmann­en flyttet til Tønsberg. Nav og fylkesadmi­nistrasjon­en er lagt til Skien.

▶ Det har, til dels, gått «begge veier», men det er ikke til å komme fra at Grenland og Telemark har kommet dårlig ut i fordelinge­n. Dette har, slik vi vurderer det og i beste fall, vaert i ytterkant av intensjone­ne som trekkes opp i retningsli­njene for lokaliseri­ng av statlige arbeidspla­sser og tjenestepr­oduksjon.

▶ Det er statens ansvar at statens retningsli­njer følges. Samtidig har vi – helt åpenbart – et behov for å gjøre oss mer attraktive. Dette er en stor debatt, men 3540 nye kompetanse­arbeidspla­sser bidrar utvilsomt i riktig retning. Regjeringe­ns beslutning om å legge Forbrukert­ilsynet til Grenland er utvilsomt svaert god.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway