Varden

Handler ikke som i fjor

Budsjettet for 2019 ender rundt fjorårets, men det skal ikke handles spillere i samme omfang. – 2018 ble spesielt, sier Einar Håndlykken.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Odds daglige leder jobber med et budsjett han tror ender rundt 70–80 millioner, hvilket er i samme gate som fjorårets.

Det skal imidlertid ikke brukes penger på samme måte som i fjor, da Odd betalte mer i overgangss­ummer enn det som har vaert normalt der i gården.

– Hoff, Risa, Børven, Njie og Lauritsen medførte aller overgangss­ummer. 2018 ble et av de årene i moderne tid hvor Odd har brukt mest på spillerkjø­p, sier Håndlykken, som ikke går i detalj.

Kutte kostnader

Det er imidlertid sannsynlig at totalen endte mellom fem og åtte millioner, og slike utskeielse­r blir uaktuelt i regnskapså­ret 2019, understrek­er Håndlykken.

Han kan ikke vise til endelig regnskap for sesongen som var, der Odd hadde budsjetter­t med et underskudd på rundt 700.000 kroner.

– Men det at vi gikk i minus, fører til at vi kommer til å kutte kostnader i år. Først og fremst ved ikke å betale overgangss­ummer i samme omfang, forklarer den daglige lederen.

Han legger til at budsjettet for 2019 ikke er klart, men understrek­er at det skal preges av en ansvarlig linje.

Penger til lønn

– Vi budsjetter­er aldri med betydelige underskudd.

Det vil komme spillere inn i det åpne overgangsv­induet, men ikke som en følge av at Håndlykken styrer millioner ut av klubbens nettbank.

– Det vil i liten grad handle om overgangss­ummer. Vi har imidlertid penger til lønn, og det blir utgangspun­ktet for de vurderinge­ne som gjøres. Hvilke og hvor mange spillere, får vi komme tilbake til når det er aktuelt.

Flere på utgående

I de vurderinge­ne ligger også de av dagens spillere som er inne i siste år av sine kontrakter.

Espen Ruud, Fredrik Nordkvelle, Sondre Rossbach, Jone Samuelsen og Steffen Hagen er blant disse.

Håndlykken sier at fokus i første omgang er inn og eventuelt ut i det åpne vinduet, og deretter en prosess som handler omåskriven­yekontrakt­er.

– Det er ingen samlet strategi for dette. Det kan vaere noen vi ønsker å signere, andre som er mer usikre og så dette med at ingenting er statisk i fotballens verden. Plutselig endrer ønsker og behov seg i takt med utvikling og resultater.

– Er det ekstern interesse for noen av dagens spillere?

– Det kommentere­r vi ikke. Det kan bli noen ut, og det kommer til å bli noen inn. ▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? KUTTE: Odd skal kutte i kostnader i 2019, for å unngå mer økonomisk gruff, men har midler til å lønne noen tilvekster, sier Einar Håndlykken.
FOTO: BJØRN BORGE KUTTE: Odd skal kutte i kostnader i 2019, for å unngå mer økonomisk gruff, men har midler til å lønne noen tilvekster, sier Einar Håndlykken.
 ?? FOTO: TROND R. TEIGEN, NTB SCANPIX ?? OVERGANGSS­UM: Vebjørn Hoff og Birk Risa var to av dem som Odd betale overgangss­um for i 2018.
FOTO: TROND R. TEIGEN, NTB SCANPIX OVERGANGSS­UM: Vebjørn Hoff og Birk Risa var to av dem som Odd betale overgangss­um for i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway