Varden

Rune A. Jarstein fikk aeresprise­n

Forrige helg ble han kåret til Norges beste fotballspi­ller i 2018 under Idrettsgal­laen i Stavanger. Fredag tok Rune Almenning Jarstein for seg under Telemarkid­rettens Festaften i Ibsenhuset.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Forrige helgs Gullball-vinner gikk ikke overrasken­de av med prisen årets mannlige utøver i Telemark. I tillegg gikk Telemark Idrettskre­ts og Vardens aerespris til den tidligere Oddkeepere­n.

De to andre nominerte i klassen årets mannlige utøver var Christian Kåsastul (ishockey) og Syver Westgaard Waersted (sykkel).

Profil i Bundesliga

– Først og fremst er det jo en aere bare å bli nominert. Når en i tillegg vinner blir en jo litt ekstra stolt. Jeg må innrømme det, sier Almenning Jarstein.

På grunn av oppkjøring etter vinterpaus­en med Hertha Berlin hadde han ikke selv mulighet til å vaere til stedet under fredagens gallafest.

Kenneth Ruud mottok prisene på vegne av tysklandsp­roffen.

– Jeg skulle gjerne vaert der. Det hadde vaert moro, men det lot seg dessverre ikke gjøre denne gang, sier sisteskans­en, som de siste sesongene har vaert Norges soleklare førstevalg på keeperplas­s og en av Hertha Berlins største profiler i Bundesliga.

Takker kona og barna

Så langt denne sesongen ligger han på en foreløpig 5. plass på Kicker Magazines spillerbør­s, med et snitt på 2,59 – på en skala fra 1–6, hvor 1 er best. Foran store stjerner, som blant andre: Thiago (Bayern München), Marco Reus (Borussia Dortmund) og Frank Ribery (Bayern München) for å nevne noen.

– Det er ikke noe jeg tenker på, men det har gått veldig bra. Berlin er en fin by og Hertha er en fin klubb, så jeg trives godt – både på og utenfor banen. Det

gjør også familien. Uten dem hadde jeg ikke vaert der jeg er i dag. Så jeg må takke kona mi Hanne-Stine og selvfølgel­ig barna mine Line (9) og Julie (4) for at jeg står som vinner av disse prisene i år. I tillegg må jeg også få takke venner og familie. Uten dem hadde det ikke vaert mulig, sier Jarstein.

Fortsatt motivert

Vinneren av årets aerespris, som for ordens skyld også vant prisen tilbake i 2016, har ved tidligere anledninge­r uttalt at han håper å stå til han er 40. Det står han fortsatt ved.

– Det er jo det her jeg synes er moro. Jeg føler at jeg fortsatt har litt å bidra med, så jeg har ingen planer om å gi meg med det første. Når jeg i tillegg får sånne priser som det her gir det meg motivasjon til å jobbe videre,

sier Almenning Jarstein. AEresprisp­engene nå 10.000 kroner gir han til barndomskl­ubben Herkules. Det gjorde

han også i 2016.

 ??  ??
 ??  ?? STOLT: Kenneth Ruud tok i mot prisene årets mannlige utøver og Telemark Idrettskre­ts og Vardens aerespris på vegne av
STOLT: Kenneth Ruud tok i mot prisene årets mannlige utøver og Telemark Idrettskre­ts og Vardens aerespris på vegne av
 ?? ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway