Varden

Sykehjem i Kverndalen

-

▶ Debatten raser om det planlagte sykehjemme­t i Kverndalen i Skien. Selv om sykehjemme­t er vedtatt bygget, er det ennå ikke bygget. Det er derfor ikke for sent å diskutere saken. Snarere tvert imot. Debatten om den nye omsorgsins­titusjonen er, på sett og vis, «motsatt» av debatten før Lyngbakken ble bygget; da var Lyngbakken for avsides. Etter at Lyngbakken ble ferdigstil­t, har det høstet lovord.

▶ Frontene og meningene framstår som relativt steile. Fylkeslege Steinar Aase er blant dem som har engasjert seg, ved å påpeke en rekke sentrale momenter som bør vurderes nøye. Det er verdt å lytte til fylkeslege­n.

▶ Likevel: Man kan nesten få inntrykk av at Kverndalen bo- og dagsenter blir kommunens eneste, med fokus på pubbesøk, shopping, eksos og manglende parkering. Sykehjemme­t i Kverndalen blir ett av flere, og det er mulig å se for seg at enkelte gjerne kunne tenke seg å bo på et sykehjem i sentrum. Det er all mulig grunn til å tro at det er mulig å bygge på en måte som ivaretar beboere og besøkende på en god måte, også i sentrum.

▶ Det aller mest vesentlige er at kommunen har mange og gode nok institusjo­nsplasser, slik at innbyggern­es ønsker og behov kan bli tilfredsst­ilt på en god måte – og det bør vaere valgfritt om man ønsker å bo her eller andre steder. Dette er åpenbart langt viktigere enn «byreparasj­on», som sykehjemme­t i Kverndalen blir beskyldt for å vaere, men det er neppe en ulempe dersom flere behov kan kombineres. Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway