Varden

Tror mannen har skremt barn

En mor på Heistad mener barnet hennes i høst ble utsatt for samme mann som skaket opp elever ved Heistad skole tirsdag og torsdag.

-

– Beskrivels­en andre foreldre har gitt meg av mannen, bilens farge, bilmerke og et spesielt kjennetegn passer veldig bra med mannen mitt barn beskrev i høst. Barnet mitt fortalte at han kom kjørende etter mitt barn og ei skolevenni­nne helt hjem til oss i september/ oktober. Dette er skremmende, sier moren, som Varden kjenner navnet til.

Hun vil selv ikke ha navnet i avisen og sier hun ble advart mot å gå ut med historien da hun kontaktet politiet i høst. Moren synes selv at det er leit at politiet etter hennes mening ikke har tatt hennes sak mer alvorlig.

To tilfeller denne uka

Det var mellom klokka 08 og 08.30 torsdag morgen at en mann i bil skal ha tatt kontakt med ei jente på vei til Heistad skole og spurt henne om hun ville sitte på. Da skolen fikk kjennskap til episoden, ble samtlige elevers foresatte samme dag underrette­t via sms. Her oppfordret skoleledel­sen elevene om ikke å gå alene til og fra skolen de naermeste dagene.

Tor Midtbø, assisteren­de rektor ved Heistad skole, ønsket fredag ikke å stille opp til intervju. Han ønsker av hensyn til elevene minst mulig oppstyr om saken. Han bekrefte overfor Varden at to elever er blitt kontaktet på skoleveien denne uka. Også på tirsdag skal en elev ved skolen ha blitt kontaktet av en fremmed mann. Inntil fredag formiddag hadde Midtbø ikke fått melding om flere episoder ut over dette.

– Ingen mistenkte

Stasjonssj­ef Anni Sandersen er stasjonssj­ef ved Grenland politistas­jon. Hun sier at politiet fikk melding om et engangstil­felle torsdag.

– Så langt har vi ikke noen mistenkte. Det er ikke opprettet straffesak foreløpig, sier Sandersen fredag ettermidda­g.

Hun bekrefter at politiet har hatt dialog med skolen og hatt «en ekstra tilstedeva­erelse» ved skolen siden episoden ble kjent.

– Varden er kjent med at en mor på Heistad meldte fra om en lignende episode med hennes barn sist høst. Setter politiet dette i sammenheng med det som har skjedd nå?

– Jeg kan ikke kommentere en tidligere hendelse uten å vite navnet på anmelder eller når vi fikk vite dette. Fra tid til annen får vi slike meldinger, så det kan godt hende moren har rett.

Moren beskriver mannen som «en intens fyr som ville ha dem inn i bilen sin». Han skal ha snakket saerlig til venninnen.

FAU gir ros

Kjell-Vidar Polsrød leder Foreldrene­s arbeidsutv­alg (FAU) på Heistad barneskole og roser skolen og politiet.

– Vi støtter alt skolen har gjort i saken, varslingen og rådet som er sendt ut om å ta ekstra godt vare på hverandre til og fra skolen de naermeste dagene. Godt at også politiet var raskt på banen og har vaert til stede ved skolen i sivilt i etterkant, sier Polsrød. Pål Egil Tornholm

 ??  ?? SKREMTE ELEVER: Elever ved Heistad barneskole (i gulbrunt midt på bildet) er ved to tilfeller denne uka blitt skremt av en mann i bil som har kontaktet dem på skoleveien. Siden torsdag morgen har politiet vaert «ekstra tilstedeva­erende» i området på utkikk etter gjerningsm­annen.
SKREMTE ELEVER: Elever ved Heistad barneskole (i gulbrunt midt på bildet) er ved to tilfeller denne uka blitt skremt av en mann i bil som har kontaktet dem på skoleveien. Siden torsdag morgen har politiet vaert «ekstra tilstedeva­erende» i området på utkikk etter gjerningsm­annen.
 ??  ?? FAU-LEDER: Kjell-Arvid Polsrød er FAU-leder ved Heistad skole. Han roser skolens og politiets håndtering da episodene ble kjent torsdag.
FAU-LEDER: Kjell-Arvid Polsrød er FAU-leder ved Heistad skole. Han roser skolens og politiets håndtering da episodene ble kjent torsdag.
 ??  ?? INGEN TATT: Stasjonssj­ef Anni Sandersen, Grenland politistas­jon.
INGEN TATT: Stasjonssj­ef Anni Sandersen, Grenland politistas­jon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway