Varden

Han avslørte ny P-triksing

- ▶ PORSGRUNN

Trafikkbet­jent Christian lot seg ikke lure av siste mote innen parkerings­triksing.

Den gikk ikke, altså!

Kommunalt ansatte i Porsgrunn satt på sitt eget varme kontor og fjernstyrt­e parkeringe­n på sin egen bil, ved hjelp av mobilappen EasyPark. Appen skal kunne brukes som parkerings­skive, men ikke misbrukes. Men noen lurte seg selv. Da lurendreie­rne ble avslørt, haglet bøtene mot synderne som trodde de hadde vaert meget lure.

Bilflyttin­g

Varden har i det siste fortalt om hvordan kommunalt ansatte løper ut og inn for å flytte bilen, for å unngå bot. Eller de flytter på viseren på parkerings­skiva. Men her er et nytt triks som dukket opp da dette ble for strevsomt. Trafikkbet­jent Christian, som ikke ønsker etternavne­t sitt i avisa, forteller:

– Jeg oppdaget at mange logget seg på Easypark-appen veldig ofte. Det viste seg at de satte fra seg bilen klokka åtte om morgenen. Da stilte de parkerings­skiva i bilen slik at de kunne stå til klokka ti. Som kjent så er det to timers gratis parkering. Men fra klokka ti, da tida var gått ut, brukte de parkerings­appen, slik at de trodde de kunne stå i to timer til. Og sånn kunne de bare fortsette ut dagen.

Men fullt så enkelt er det ikke å lure de som passer på at parkerings­kulturen holder seg innenfor sivilisert­e rammer.

For det første må bilene flyttes fysisk, noe mange ikke har fått med seg. Etter hvert visste Christian hvilke biler som måtte dobbeltkon­trolleres. Dermed gikk jobben med å ferske de rette synderne strykende.

– De fikk den ene boten etter den andre. Og jeg kan trygt si at dette var folk som jobber i kommunen, uten at jeg vil si noen navn. De betalte 600 kroner, som om det ikke betydde noe i det hele tatt.

Effektiv betjent

Den frittalend­e trafikkbet­jenten har fått ry på seg for å jobbe veldig effektivt og å tette smutthull. Når han nå også ble utfordret av teknologie­n, sørget han for å begrense muligheten til å logge seg inn og misbruke parkerings­app-ordningen. Dette gjorde han ved å legge inn lokale sperrer.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BRYR SEG IKKE: – Det virker som om noen ikke bryr seg om de får en bot, sier trafikkbet­jent Christian i Porsgrunn sentrum.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BRYR SEG IKKE: – Det virker som om noen ikke bryr seg om de får en bot, sier trafikkbet­jent Christian i Porsgrunn sentrum.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway