Varden

Sparer ni millioner

Skien kommune sparer ni millioner kroner årlig på flytte de kommunale Nav-kontorene til Eeks gård ved Handelstor­get.

- ▶ ▶ jan.bjorn.taranrod@varden.no

Torsdag 17. januar har bystyret temamøte om flyttingen av Nav-kontorene. Eneste sak på kartet er nye Nav-lokaler.

Rådmannens innstillin­g er kort og grei: «Bystyret godkjenner at eiendomsen­heten inngår ny leieavtale med R8property.»

Fra 5.800 til 2.500 m²

Dagens leiekontra­kt i «Nav-palasset» ved Landmannst­orget omfatter 5.800 kvadratmet­er. Når den kommunale delen av Nav flytter fra Torggata 18 til Eeks gård, blir det trangere om plassen: Da skal bare 2.500 kvadratmet­er leies i gården som skal rehabilite­res. Varden har tidligere presentert planene om det.

Samtidig med at leieareale­t omtrent halveres, blir leieutgift­ene redusert til en tredel. Det koster 13,2 millioner kroner å leie dagens Nav-lokaler, men denne kontrakten går ut 15. desember i år.

Ny leie ved Handelstor­get kan bli 4,2 millioner kroner per år, om det blir vedtatt av bystyret.

Åtte tilbydere

Skien kommune har annonsert etter nye Nav-lokaler.

– Av åtte tilbydere som meldte sin interesse, inkludert eksisteren­de utleier i Torgg. 18, ble fem vurdert som aktuelle. Fire av disse leverte inn tilbud, opplyser rådmannen, som også forteller i saksutredn­ingen at det ble gjennomfør­t nøye vurderinge­r, befaringer og forhandlin­ger med tilbyderne.

– Valget av tilbyder falt på R8 Property og lokalene i Eeks Gård. Tilbyder har kommet opp med meget gode løsninger for Nav Skien og tilbyr fleksible og effektive arealer. Det blir lagt til rette for HC-parkering i byggets bakgård, samt at det også er flere HC-plasser i umiddelbar naerhet, skriver rådmannen og legger til at den økonomiske gevinsten som genereres av kontrakten vil bli innarbeide­t i økonomipla­n 2020–2023.

– Det blir bra plass

– Blir det trangt for de ansatte når de flytter?

– Det blir bra plass, svarer assisteren­de rådmann Jan Petter T. Johansen til Varden. – Vi har brukt veilederen til arbeids og velferdsdi­rektoratet i forberedel­sene og beregninge­n av arealbehov­et.

Han forteller at i Nav-lokalene har det vaert romslig siden 2014. Da ble norskoppla­eringen og introduksj­onsprogram­met for flyktninge­r flyttet tilbake til Voksenoppl­aeringen og til på Skagerak Arena. Nytt nå er opprettels­en av arbeids- og utdannings­tilbudet Talenthuse­t også betyr at noen ansatte har flyttet. Talenthuse­t er i ferd med å åpnet på tidligere Klostersko­gen vgs.

– Vi har brukt de ledige lokalene til kursvirkso­mhet og annet for å få bedre arealutnyt­telse, informerer Johansen.

– Jeg tror ingen vil flytte, men det den løsningen som er lansert nå, har blitt godt mottatt blant de ansatte. Det er i alle fall mitt inntrykk, sier Jan Petter Johansen.

 ??  ?? LOVER: Jan Petter Johansen lover at det blir nok plass når Nav flytter.
LOVER: Jan Petter Johansen lover at det blir nok plass når Nav flytter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway