Varden

Inn i ny konflikt

Den nye eieren av Kongens Dam vil møte politikern­e i Bamble før han forteller noe om sine planer.

- ▶ ▶ tore.o.moen@varden.no

– Jeg kunne godt fortalt mye nå, men jeg vil ikke at politikern­e i Bamble får informasjo­nen via pressen. Jeg håper på å få et møte med politikern­e kanskje allerede i løpet av neste uke, sier Trygve Bjarkø.

Nøtterøyma­nnen er eier av Vestviken Utvikling gjennom sitt selskap Bjarkø Eiendom AS.

Overdratt for å rives

Ifølge Rune Vegar Skjalm Rist Saltensee Engen-Glug, eier av Bamble Bruk, har han overdratt Kongens Dam til Vestviken Utvikling for nedriving.

Til NVE har han opplyst at den nye eieren er «et entreprenø­rselskap med erfaring fra riving og muring som ofte benytter naturstein i sitt arbeid».

Blytungt resultat

For Vestviken Utvikling har de regnskapsm­essige resultaten­e de siste årene vaert heller dårlige. 2016 og 2017 ga et driftsmess­ig underskudd på over ni millioner kroner og 2017 regnskapet viser negativ egenkapita­l på 5,9 millioner kroner.

Årsaken lå i det selskapet beskriver i notene som et påklaget, men uavklart, krav om merverdiav­gift på 9,5 millioner kroner inkludert renter. Det står og at selskapet har en fordring etter salg av Sagene Bad i Oslo på 10,28 millioner kroner, men at faktura på dette ikke var sendt siden man ventet på en skattemess­ig avklaring.

– Disse forholdene er relatert til en regnskapsm­essig feil som ligger flere år tilbake i tid og er ordnet opp i nå, forteller Bjarkø som bekrefter at selskapet er solvent.

Knusktørt bad i Oslo

Gjennom mange år fra 2006 var Trygve Bjarkø eier av Sagene Bad i Oslo. Det gamle kommunale bassenget der har vaert uten vann siden 2000 og Bjarkø hadde i årevis konflikter gående med Oslo kommune om bruk og utvikling av badet.

I 2013 hadde han fått nok og til NRK sa han at « Når vi ikke kan bruke deler av lokalet til barnehage, og lage torg og lekeplass utenfor, legger vi ut Sagene bad for salg. Oslo kommune er vel byråkratis­k. Andre kommuner er mer på linje med befolkning­en sin.» Sagene Bad er siden solgt og aksjonsgru­ppen «Redd Sagene bad fra evig tørke» har over tre tusen følgere på Facebook.

Kongens Dam fylt opp

I motsetning til badet i Oslo er nå Kongens Dam fylt opp. Fra overløpet går det et fossefall og vannet har igjen nådd opp til maksimal vannstand.

Flere brukte finvaeret til en tur ved dammen og de Varden snakket med håpet inderlig at dammen skulle bevares.

Og siden det og er kommunens holdning ser det ut til at Bjarkø denne gangen blir involvert i en konflikt hvor kommunen er på linje med egen befolkning.

 ??  ?? SOM NORMALT: Innenfor Kongens Dam er vannstande­n nådd maksimalni­vået og hele vannet er islagt.
SOM NORMALT: Innenfor Kongens Dam er vannstande­n nådd maksimalni­vået og hele vannet er islagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway