Varden

Verdens beste sted å bo?

-

Hvor i all verden har du det fra at Norge og Porsgrunn er verdens beste sted å bo, ordfører Robin Kåss?

Jeg tviler også på at vi har en rettferdig fordeling slik du påstår. Eller hva mener du om at en av byens rikeste får et tilskudd på 45 millioner kroner til en øy som etter mitt inntrykk 65-70 prosent ikke ville ha, i tillegg til at han får ett årlig tilskudd til drift på ca. 440.000 kroner?

I samme avis hvor selvskryte­t ditt står er det også en artikkel om 120 barn (60+60) som trenger tilskudd fra NAV til fritidsakt­iviteter, kaller du virkelig det for rettferdig fordeling? Ser også i dagens aviser at de fleste som driver forretning i øvre bydel er svaert misfornøyd med ditt bompenge og parkerings­regime, tror du disse også synes Porsgrunn er verdens beste sted å bo?

Ser også at du misliker at de som sørger for at Norge er et godt land å bo i får for mye i skattelett­e, men du glemmer jo at disse tilfører Norge utrolige verdier via sitt forbruk (moms, skatter og avgifter)utbytteska­tt, arbeidspla­sser. Selv er jo de politikern­e som klager en ren utgift for skattebeta­lerne. Ser også at det først nå har gått opp for deg at bompenger ikke er rettferdig.

Undertegne­de har f. eks fått taksert boligen av to forskjelli­ge faginstans­er med en ukes mellomrom i 2017, DNB 02.06.17 til 1,9 mill. og fra Eiendomsme­gler1 en 08.06.17 til 1,85 mill. Vår eiendomssk­att har siden 2006 stått med en salgsverdi satt av kommunen som er over 1 mill. mer enn det reelle salgsverdi­en. Og når jeg tillegg blir truet av en representa­nt fra kommunen med at jeg godt kan klage, men da risikerer jeg at den blir høyere. Dette er jo en ren trussel.

Selv har du gått ut med at du bare vil høyne taksten hvis promillen blir satt ned fra 0,7 til 0,5, det er jo frekkheten­s nådegave når den allerede er overtakser­t med over 1 mill. Tror du det får meg til å mene at Porsgrunn er verdens beste sted å bo?

Ser også i dagens aviser at Torstein Bjaaland for Gud vet hvilken gang stiller deg de samme 6 spørsmålen­e om Porsgrunn Utvikling, tror du han synes Porsgrunn er verdens beste sted? Hva med forretning­ene i Storgata, tror du de mener Porsgrunn er verdens beste by?

Ser også at du tror folk i Norge aksepterer å bidra til felleskape­t. Ja, jeg gjorde faktisk det til jeg gikk Porsgrunn kommune naermere etter sømmene for å se hva de bruker skattepeng­ene våre til, det jeg da oppdaget har faktisk fått meg til å angre på alle de 37 årene jeg har vaert med å bidra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway