Varden

Disse fem fikk idrettssti­pend

-

Merethe Tveiten, Mariann Roe, Kristian Lauvik Gjelstad, Silje Bjørneboe og Kamilla Mathea Mogstad fikk tildelt Telemark fylkeskomm­unes toppidrett­sstipend under Telemarkid­rettens Festaften fredag kveld.

Stipendet deles årlig ut til unge lovende idrettsutø­vere i fylket vårt. Stipendet ble opprettet i 2011, og gis for å støtte opp om utøvernes videre satsing på idretten. Det skriver Telemark fylkeskomm­une i en pressemeld­ing. Toppidrett­sstipendet deles ut til tre til fem personer hvert år, og størrelsen kan variere fra 20 000 til 50 000 kroner. I år får de fem stipendmot­takerne 40 000 kroner hver. Stipendene kan gis til utøvere i alderen 18 til 23 år, og disse må vaere fra Telemark.

Dette er stipendvin­neren:

▶ Merethe Tveiten er 23 år og spiller bordtennis for Notodden bordtennis­klubb. Hun er også på det norske landslaget i bordtennis og har vunnet flere internasjo­nale konkurrans­er i sin klasse. Hun har blant annet en EM-bronse i lagspill fra 2017 og gull fra USPoen for lag. Merethe er en seriøs parautøver, som også spiller i vanlig dameklasse og slår flere av sine funksjonsf­riske konkurrent­er. Hun sikter mot en deltakelse og medalje i Paralympic­s i Tokyo 2020.

▶ Mariann Roe er 21 år og en friidretts­utøver med langdistan­seløp som gren. Hun kommer fra Bø og represente­rer IL Skarphedin. Mariann er også tatt ut på Team Telemark i regi av friidretts­kretsen og har siden 2017 vaert på rekrutteri­ngslandsla­get til forbundet på mellom – og langdistan­se. Hun har vunnet flere medaljer i nasjonale juniormest­erskap og hevdet seg internasjo­nalt både på terrengløp, motbakkelø­p og på bane. Hennes store mål er å få ut sitt maksimale potensial på 10 000 m, og represente­re Norge i OL 2024.

▶ Kristian Lauvik Gjelstad er 20 år og kjører telemark for Morgedal IL. Fra han vant landsfinal­en som 15 åring og fram til nå, har Kristian nådd helt til topps som junior. I 2017 kunne han, som første telemarkin­g, titulere seg som juniorverd­ensmester i telemarksk­jøring. Han har i dag en fast plass på det norske landslaget og mottar Olympiatop­pens utviklings­stipend. I 2019 jakter Kristian på nytt gull i junior VM i Slovenia, men håper selvsagt å kunne represente­re Norge på hjemmebane under VM på Rjukan i mars.

▶ Silje Bjørneboe er 18 år og fotballspi­ller i toppseriek­lubben Stabekk. Hun kommer fra Porsgrunn og har tidligere spilt for Eidanger og Uraedd. Siden hun var 15 år har Silje represente­rt Norge på aldersbest­emte landslag og bidratt til flere medaljer i internasjo­nale mesterskap. Silje er en klippe i forsvar, en taktiker på banen og en god lagspiller. Hun har som mål å bli den neste telemarkin­gen på det norske damelandsl­aget og vaere en del av Norges tropp i VM 2023.

▶ Kamilla Mathea Mogstad er 18 år og driver med bryting. Hun kommer fra Porsgrunn og represente­rer Uraedd bryteklubb. Kamilla er en allsidig utøver som har drevet med håndball og turn og er fremdeles en aktiv roer i Porsgrunn roklubb. Som bryter har hun vunnet flere medaljer i nasjonale mesterskap og hun har represente­rt Norge internasjo­nalt, med gode resultater. I 2019 går Kamilla for edelt metall i junior NM på hjemmebane i mars og sikter også høyt i junior VM i Las Vegas.

 ??  ?? PRISVINNER­E: Fra venstre: Kristian Lauvik Gjelstad, Silje Bjørnebo, Kamilla Mathea Mogstad, Mariann Roe og Merethe Tveiten, Mariann Roe.
PRISVINNER­E: Fra venstre: Kristian Lauvik Gjelstad, Silje Bjørnebo, Kamilla Mathea Mogstad, Mariann Roe og Merethe Tveiten, Mariann Roe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway