Varden

Fagermo: – Vi solgte også seks spillere

Dag-Eilev Fagermo leer ikke et øyelokk over at det er lite penger til spillerkjø­p – og synes det hører med til 2018-historien at Odd også solgte seks spillere.

- ▶ ▶ bjorn.borge@varden.no

– I vår tid i klubben har det ikke vaert budsjetter­t, med penger til spillerkjø­p, kun til drift. De fleste kjøpene har vaert finansiert via spillersal­g eller ekstern hjelp, sier Odd-treneren.

I fredagens Varden fortalte klubbens daglige leder, Einar Håndlykken, at Odd-budsjettet ville bli omtrent som fjorårets, men at det var uaktuelt å kjøpe spillere i samme skala som i fjor.

Seks solgt

Fagermo forholder seg til det, etter et år der Agdestein, Grøgaard, Riski, Kitolano, Haugen og Røsholt Myhra (utdannings­kompensasj­on) ble solgt og bidro til inntektene.

Samtidig berømmer Odd-treneren klubben for en ansvarlig drift som ikke skyver regningen over til andre.

Haugesund ble nummer fire, men med et driftsresu­ltat som var langt unna tabelltopp.

– 20 millioner minus? Hadde også vi brukt penger vi ikke hadde, skulle jeg sørget for at det ikke ble niendeplas­ser. Men vi tenker ikke slik her, sier Fagermo, og trekker fram jobben Tore Andersen gjør for at Odd skal få mest mulig ut av krona.

Mulige tilvekster

– Tore gjør en helt unik jobb. I alle forhandlin­ger, om det er inn eller ut. Han har en vanskelig jobb, noen ganger glipper det, noen ganger får jeg ikke den spilleren jeg vil ha, men Odd skal vaere veldig glad for å ha Tore.

Nå jobber Andersen, Fagermo og resten av Odds sportslige ledelse med mulige tilvekster.

I et marked der bosmanspil­lere, lånemuligh­eter og spillere uten blytunge overgangss­ummer rår.

Daglige diskusjone­r

Einar Håndlykken vedgår at overgangsv­induet betyr travle dager på kontoret.

– Det er daglig henvendels­er om et eller annet, og interne diskusjone­r om hvilke valg vi skal ta.

Likevel ser den daglige lederen positivt på muligheten for å finne spillere innenfor Odds rammer.

– Det finnes nok et par tusen fotballspi­llere i verden som kunne forsterket Odd, og mange av disse koster ikke millioner. Men det er selvsagt en stor jobb å finne disse som både passer inn i vår kultur, en tiltenkt rolle i laget og er tilgjengel­ige.

Håndlykken er likevel sikker på at Fagermos sportslige avdeling finner gode løsninger.

– Vi vet at vi allerede har et godt lag på gang.

–Viernaer

Fagermo har holdt kortene tett til brystet så langt i oppkjøring­en.

Nå forteller han at det kan skje noe, og kanskje ikke så langt fram i tid.

– Jeg håper vi kan få inn et par forsterkni­nger i løpet av kort tid. Vi er naer, men det kan også ryke.

Mer slipper ikke treneren av informasjo­n om den saken.

Men det er snakk om spillere Odds interne speidersys­tem selv har sett – og ikke et sjansespil­l med glødende referanser fra en agent.

– Det er slik vi må jobbe. Vi har et internt opplegg der oppgaver er fordelt, og jobber sammen om disse sakene. Får vi på plass en spiller, er det en vi selv har sett og vurdert.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? GAMMELT NYTT: Dag-Eilev Fagermo mener det er gammelt nytt at sport ikke får penger til spillerkjø­p uten å selge.
FOTO: BJØRN BORGE GAMMELT NYTT: Dag-Eilev Fagermo mener det er gammelt nytt at sport ikke får penger til spillerkjø­p uten å selge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway