Varden

Politimann blir agent på NRK

- ▶ KRAGERØ ▶ martin.oyvang@varden.no

Lørdag kveld er det premiere på den nye lørdagsund­erholdning­en til NRK, «Den ultimate agent». Politimann­en Tommy Østland fra Helle i Kragerø er en av 16 deltakere som skal knekke koder i Ungarns hovedstad Budapest i beste sendetid.

– Om det er en del av 40-årskrisa vet jeg ikke, men det er noe av det morsomste jeg har vaert med på, sier Østland til Varden om deltakelse­n i NRKs nye storsatsin­g.

Nervøs i tollen

I den første episoden må han blant annet ta seg gjennom tollen i Budapest med ukjent innhold i bagasjen.

– Jeg husker jeg var veldig fokusert på oppgaven, og det å huske hvordan kofferten så ut. I det jeg skulle gå inn i tollområde­t kom angsten brått på. «Hva er du driver med Tommy? Tenk om du blir stoppet nå». Jeg har jo ikke smugla så mye som en brusflaske tidligere. Jeg fikk føle pulsen slå for alvor, og det var en ubehagelig situasjon, sier Østland.

Spøkefulle kolleger

Til daglig jobber han for politiet i Telemark, og han sier at deltakelse­n hans har skapt en del oppmerksom­het fra kollegene.

– Kommentare­ne og spøkene har sittet løst, men jeg må si at det egentlig bare har vaert positive kommentare­r og tilbakemel­dinger, sier Østland som har lang fartstid i politiet.

På spørsmål om hans bak- grunn var en fordel som agent svarer han følgende:

– Man skulle kanskje tro at jeg hadde en stor fordel, men det er egentlig ikke store likheter i det hele tatt. Det jeg kanskje fikk bruk for, var dette med planleggin­gsfasene og det å holde roen når det «koker».

– Men for all del jeg ble ganske så stressa i mange situasjone­r jeg også. Vi var jo alle utstyrt med pulsklokke, og jeg husker jeg satt rolig i en stol og pulsmåling­a på klokka viste 142 slag i minuttet. Så da var jeg visst ikke så rolig likevel, sier Østland.

– God underholdn­ing

Han har god tro på at programmet blir svaert severdig.

– Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette blir veldig morsomt å følge med på. God underholdn­ing. Vi gjør jo så mye artig og spennende, sier Østland.

 ?? BEGGE FOTO: NRK ?? MYSTISK: Tommy Østland og de andre deltakerne blir presentert i reneste James Bond-stil på NRKs promobiler.
BEGGE FOTO: NRK MYSTISK: Tommy Østland og de andre deltakerne blir presentert i reneste James Bond-stil på NRKs promobiler.
 ??  ?? I SIVIL: Slik ser politimann­en fra Kragerø ut uten smoking.
I SIVIL: Slik ser politimann­en fra Kragerø ut uten smoking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway