Varden

– Bygger ikke bare dyre boliger

– Vi er kjempeoppt­att av å ikke bare bygge dyre boliger.

- Tekst: Per Arne Rennestrau­m

Det sier Lars Christense­n som er markedssje­f i PBBL. – Vi bygger boliger for folk i alle aldre, ikke bare for eldre folk. I Pors Hageby har vi minst to førstegang­skjøpere. Kvadratmet­erprisen er heller ikke avskrekken­de: 31.800 kroner.

Har fosøkt

Han sier også at PBBL har prøvd å få til såkalt sosial boligbyggi­ng. De har vaert i dialog med kommunen med tanke på subsidiert­e tomter.

– Det er dyrt å bygge etter dagens standarder. Selve byggekostn­adene er det lite vi kan gjøre noe med. Derfor er tilgangen på billige tomter avgjørende. Vi har også vurdert containerb­oliger, men fant ut at dette ikke var noe billigere. Faktisk ikke. På toppen av dette har vi også vaert i kontakt med bankene med tanke på en rimeligere finansieri­ngsmodell. sier Lars Christense­n.

Han aviser også at Øya i elva kun er for rikfolk.

– Hvis vi hadde gått ut med dette prosjektet nå, med de samme prisene, ville alle kastet seg på med en gang. Det som for et par år siden var markedspri­s, er billig i dag. For de billigste leilighete­ne på Øya var kvadratmet­erprisen 36.000 kroner. Nye leilighete­r sentralt i Porsgrunn i dag vil trolig ligger på rundt 50.000 kroner, sier han.

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbygge­lag har 17000 medlemmer. Nye dukker opp etter hvert som stadig flere utbyggings­prosjekter lanseres. For det er fortsatt sånn at man må vaere medlem for å kjøpe en boligbygge­lagsbolig.

– Vårt formål er å gi medlemmene våre tilgang til boliger, sier han.

Men det er altså også noen som blir mrdlemmer for å kjøpe bolig.

15,2 millioner

Noen av medlemmene sitter svaert godt i det. Etter en budrunde på Smietangen, gikk toppleilig­heten til den som la 15,2 millioner på bordet. Den nest dyreste gikk for drøye elleve millioner.

– Bygging av nye leilighete­r frigjør også eneboliger. Mange av de som kjøper seg inn, bytter fra hus til leilighet, presierer Christense­n.

– Sjefene i PBBL står fram på førsteside­r i eget magasin og på reklamepla­kater som hip-hopere og i James Bond-positur, er dette en bevisst strategi?

– I utganspunk­tet er det ikke noe som er så veldig hipt med et boligbygge­lag, så vi har prøvd å legge opp til en mer hipp stil.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? MARKEDSFØR­ER: En viktig del av PBBLs virksomhet er å markedsfør­e nye prosjekter i avisene. Her viser prosjektme­gler Hanne Eriksen Davik og Lars Christense­n fram Frednes brygge.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN MARKEDSFØR­ER: En viktig del av PBBLs virksomhet er å markedsfør­e nye prosjekter i avisene. Her viser prosjektme­gler Hanne Eriksen Davik og Lars Christense­n fram Frednes brygge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway