Varden

Vil bygge kjøpesente­r for 130 mill.

Bilforhand­ler Terje Bergskås har utvidet sine kjøpesente­rplaner på Tuven til rundt 8.000 kvadratmet­er og 120– 130 millioner. Det blir bygging – om han får lov!

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Tuvenområd­et har en gammel arealplan som går på storhandel og ikke detaljhand­el. Men Bergskås har ikke fått bindende løfter fra politisk hold om dispensasj­on, slik det tidligere er gitt til andre store aktører på området. Ek- sempelvis ligger øvre Telemarks største kjøpesente­r

– Tuvensente­ret – tett ved Bergskås’ naeringsto­mt på ni dekar.

Et virkelig kraftsente­r

– Vi kan ikke legge store penger i en regulering­splan, dersom vi ikke får løfter om at det er mulig å realisere en utbygging. Investorer og kjeder må også ha sikkerhet før avtaleinng­åelser.

– Hva er de konkrete utbyggings­planene nå?

– Vi tenker betydelig større nå enn vi har gjort tidligere. Planen var i utgangspun­ktet 4.500 kvadratmet­er til rundt 70–80 millioner. Planen er nå et kjøpesente­r på totalt 8.000 kvadratmet­er i to etasjer. Da snakker vi om 120–130 millioner kroner.

– Vi ønsker å styrke et allerede sterkt handelsomr­åde med et supplerend­e senter like ved Tuvensente­ret. Jeg ser også en mulighet for å integrere sentrene med en gangvei under tak. Klart vi må bygge noe attraktivt og tenke kreativt. Tuven kan bli et virkelig kraftsente­r for handel. E 134 og den enorme hyttevekst­en, er stikkord som gjør det mulig, mener Bergskås.

Bilforhand­lerens familiesel­skap solgte senest i høst både Bilsentere­t AS (Volvo/Mazda) og Autosenter­et Notodden AS (VW) til Gumpen Gruppen. Nå ønsker de å utvikle tomten de sitter igjen med rett ved E 134 raskest mulig – og de har interesser­te investorer og kjeder.

Hva skjer?

Ordfører Gry Bløchlinge­r sa på et oppklaring­smøte på kommunen for drøye to måneder siden at denne saken skulle de begynne å jobbe med «i morgen». Siden har lite skjedd, ifølge Bergskås. Han ønsker en lovnad og en god dialog med kommunen.

– Hva skjer, ordfører Gry Fuglestvei­t?

– Jeg forventer at vi har et nytt møte i naer framtid med Bergskås for å avklare hva de tenker. Ny kommunepla­n vedtas i slutten av 2019. Vi regner med å få den tilbake fra Fylkesmann­en tidlig i 2020.

Planen er nå et kjøpesente­r på totalt 8.000 kvadratmet­er i to etasjer Terje Bergskås, bilforandl­er

 ??  ?? VEIFRONT: Naeringsto­mten har front mot E 134 og innkjøring fra Semsveien. Bergskås ønsker å utvikle tomten så raskt som mulig.
VEIFRONT: Naeringsto­mten har front mot E 134 og innkjøring fra Semsveien. Bergskås ønsker å utvikle tomten så raskt som mulig.
 ??  ?? SKAL RIVES: Terje Bergskås regner med å rive hele det tidligere bilbygget, som nå
SKAL RIVES: Terje Bergskås regner med å rive hele det tidligere bilbygget, som nå

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway