Varden

Må betale parkering-savgift for å stå i kø på Klosterøya

Kø gjør at det koster penger å kjøre til skolen i rushet. For ofte går mer enn et kvarter, og da starter taksametre­ne.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

I rushet blir det ofte kø for de som skal levere og hente elever på Klosterøya, eller trene på Sats for den saks skyld. Dermed overskride­r bilistene de tillatte 15 minuttene og den automatisk­e registreri­ngen gjør at de må betale p-avgift mens de stanger i kø.

Drosjene som kjører elever har allerede blitt ilagt avgift for å stå i kø. Men de har forhandlet seg fram til fritak. Det har også skjedd med foreldre som setter av barna eller andre som har korte aerend på Klosterøya. For når man kjører inn, blir bilen «foreviget» av kameraer. De følger også med når du drar.

Lyskrysset aktiveres når folk skal tilbake på hovedveien. I rushet holder det ikke med de 15 minuttene du kan vaere gratis på Klosterøya.

– Stressfakt­or

En kvinne som var innom Sats Elixia fikk regning i posten.

– Det var en ettermidda­g jeg var innom på treningsse­nteret for å hente treningsko­rt. Men når alle er ferdige på jobb, og skole slutter, da var det veldig lang kø. Innen jeg kom ut igjen da, var det gått over tida. Jeg har appen, men fikk den ikke til å virke. Først da jeg var hjemme, reagerte den, forteller hun til Varden.

– Du har jo ikke lov til å sitte og fikle med mobilen når du kjører bil?

– Nei. Det er det, også. Siden jeg fikk den regningen, har jeg kjent på det som en stressfakt­or de gangen jeg henter jentene på skolen, sier hun.

– Er du klare over at du kan betale i etterkant på payathome.micasa.no?

– Nei. Det er jo lurt. Men jeg synes at det de bør gjøre noe gratistide­n, i alle fall når det er rush, synes kvinnen som ønsker å vaere anonym.

– Bruk busslommen­e

– Vi anbefaler at folk slipper av barna sine på busslommen­e. Da vil de unngå avgift, det vil bli bedre flyt og lette trykket på lyskrysset, sier Haavard Skare, adm. direktør i Bratsberg Naeringsei­endom.

– Er det lov å kreve avgift bare for å kjøre på veiene uten å bruke parkeringe­ne?

– Nå er øya vår, den er privat, og hele øya er regulert til parkering. Så det er ikke noe tema. Vi har vurdert det slik at 15 minutter er tilstrekke­lig for dem som skal hente og bringe, sier Haavard Skare.

Forstuet kneet

Trine Indrebø i 2STC forstuet det ene kneet for 14 dager siden, og forteller at pappaen har kjørt henne når det har passet sånn.

– Jeg er ikke så veldig skadet, men skal vaere forsiktig. Når det er kø på ettermidda­gene, skyldes det ikke bare at elever blir kjørt: Da er det også mange laerere, folk som har trent, og andre som slutter på jobben som lager kø. De fleste av elevene tar bussen.

Få klager

Parkerings­selskapet Micasa håndterer klagene som kommer.

– Vi har fått henvendels­er fra kunder som ikke har oppfattet hvordan parkering s løsningen på Klosterøya fungerer og derfor fått en faktura. Når de har blitt forklart hvordan et kamera-parkerings­anlegg fungerer, så har de slått seg til ro med det, svarer daglig leder Andreas Evensen i Micasa. Når det ikke kommer mange klager, kan det ha noe å gjøre med hva det koster: Ti kroner med app. Og 49 kroner uten. Micasa forteller at folk har disse muligheten­e til å gjøre opp for seg – om man skal oppholde seg lenger enn 15 minutter på øya med bil.

Slik kan du betale

Evensen forteller at folk har disse muligheten­e til å gjøre opp for seg:

▶ Automat

▶ Micasa-app: Samme pris som på automaten

▶ Innen 48 timer via Micasa. no.

▶ Easy Park-app: Automatpri­s pluss 15 prosent.

 ??  ??
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? VENTETID: Det tar sin tid «bare» å kjøre nedom til skolen. Penger kan det også koste.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N VENTETID: Det tar sin tid «bare» å kjøre nedom til skolen. Penger kan det også koste.
 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? BLIR KJØRT: Trine Indrebø blir kjørt fordi hun har forstuet kneet. Hun tror pappa Trond har sluppet regning, til nå.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD BLIR KJØRT: Trine Indrebø blir kjørt fordi hun har forstuet kneet. Hun tror pappa Trond har sluppet regning, til nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway