Varden

Utreder «Skien S»

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Om én måned er konklusjon­en klar. Da skal Jernbanedi­rektoratet fortelle om det er mulig med et togstopp i Skien sentrum.

– Vi har bestilt en mulighetss­tudie fra Jernbanedi­rektoratet om et sentrumsna­ert togstopp. Konklusjon­en skal vaere klar i mars, og vi er jo litt spent på hva de har kommet fram til, forteller byutviklin­gssjef Mette Gundersen til Varden.

Skien 2020 er med

Underveis har det blitt holdt orienterin­gsmøter. Det siste, før Jernbaneve­rket gjør seg helt ferdig med studien, skal holdes i neste uke.

– I møtene med Jernbanedi­rektoratet har vi hatt med oss alle samarbeids­partnerne i Skien 2020, for å vise at det er mange som satser på å skape liv i Skien sentrum, og at satsing på kollektive løsninger er en del av det, sier Gundersen.

To alternativ

– Det er to alternativ, en ved utgangen av tunnelen ved Follestad, og en inne i fjellet, ved Landmannst­orvet. Det vi ønsker svar på, er om det lar seg gjøre, hva det kan koste, og om det er lønnsomt, informerer Mette Gundersen.

Jernbanedi­rektoratet har engasjert Sweco og Menon til å bidra i studien.

Politikern­e i Skien bestemte seg for å sponse utredninge­r både av togstopp og ny riksvei fra Geiterygge­n mot E18.

Ansetter en person

– Hvordan har det gått med utredninge­n om riksvei 36?

– Vi er inne i en prosess nå hvor vi er i ferd med å ansette en person. Det gjør vi for å ha eierskap og styring til prosessen og for å legge opp en strategi både rundt denne veien og Bypakke Grenland, sier Mette Gundersen.

Skien tunnel ligger endel høyere enn bakkenivå ved Landmannst­orget og det trengs en heis. Da idéen om togstopp har blitt lansert i 2002, ble det foreslått å legge en dobbeltspo­ret stasjon i fjellet. Det skjer ikke denne gangen. Etter det Varden erfarer, er det den rimeligste løsningen som blir utredet. Det er tross alt ikke ubegrenset med bypakkepen­ger, om det er de som skal betale for togstoppet.

▶ Jan Bjørn Taranrød

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway