Varden

Fikk takras i hodet

Tirsdag ettermidda­g raste det is og snø fra taket i Torggata i Skien. En 41 år gammel kvinne ble truffet.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ Kvinnen ble truffet i hodet, men kom fra hendelsen uten skade. Hun reagerte imidlertid såpass kraftig på episoden at hun onsdag ringte til Grenland politistas­jon for å si fra om det som var skjedd: Så fikk heller politiet avgjøre hva som skulle gjøres videre med saken. Kvinnen ønsker ikke å stå fram med navn og bilde i avisa.

Stasjonssj­ef Dag Størksen ved Grenland politistas­jon slår fast at det er gårdeieren­s oppgave å holde taket fritt for istapper. Politiet kan også i noen grad følge opp, men det blir innimellom andre gjøremål.

Sperrebånd ikke nok

-Noen gårdeiere nøyer seg med å sette opp flagg, sperrebånd eller stenger for å fortelle fotgjenger­ne at fortauene ikke er trygge å gå på. Så tror de at de har gjort sitt. Men slike sperringer er ikke gode nok, og de tvinger gjerne fotgjenger­e, rullestolb­rukere og barnevogne­r ut i veibanen. Derfor må huseierne også se å få vekk isen, eventuelt leie inn et firma til å gjøre jobben for seg, sier politistas­jonssjefen.

– Når det gjelder kvinnen, er hun hjertelig velkommen til å komme til oss på Myren og fortelle hva som har skjedd og hvor, sier Størksen.

Han lover at politiet nå vil følge ekstra med på sentrumsga­tene og forhold knytte til farlig is på tak.

Ryddet tak

Varden var en tur i Torggata onsdag formiddag. Utenfor Centrumsgå­rden var Viggo Sikane fra R8 Management i ferd med å fjerne ubetydelig­e mengder snø som hadde samlet seg over inngangsdø­ra.

Han forsikret at det umulig kunne komme noe takras fra bygget, som jo har helt flatt tak. På motsatt side av gata hang det fortsatt mange spisse istapper fra taket, selv om gårdeieren og daglig leder for frisørsalo­ngen «Bøllen og blondinen» hadde brukt deler av ettermidda­gen tirsdag for å fjerne is.

Vi tok vekk masse is og snø, men det henger igjen en god del fra helt oppe i fjerde etasje. Den får vi ikke fjernet uten lift av en eller annen sort, sa daglig leder Lisbeth Øvstetun.

Lenger ned i Torggata gata hadde en huseier nøyd med å sette røde og hvite sperrebånd langsetter fortauet.

Det holder ikke som sikring, mener politiet, og bidrar bare til å jage fotgjenger­ne ut i gata. ▶ Morten Lie-Hagen

 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? FORTSATT FARLIG: En huseier kan ikke bare sette opp sperrebånd nedover fortauet slik som her. Det presser bare fotgjenger­ne ut i gata der bilene kjører. Isen på taket må fjernes på en forsvarlig måte.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN FORTSATT FARLIG: En huseier kan ikke bare sette opp sperrebånd nedover fortauet slik som her. Det presser bare fotgjenger­ne ut i gata der bilene kjører. Isen på taket må fjernes på en forsvarlig måte.
 ??  ?? FINPUSS: Her er Viggo Sikane fra R8 Management i ferd med å pusse vekk en bitte liten snøkant over inngangsdø­ra.
FINPUSS: Her er Viggo Sikane fra R8 Management i ferd med å pusse vekk en bitte liten snøkant over inngangsdø­ra.
 ??  ?? FORTSATT FARLIG: Her raste det tirsdag, men fortsatt henger sylskarpe istapper over frisørsalo­ngen «Bøllen og Blondinen».
FORTSATT FARLIG: Her raste det tirsdag, men fortsatt henger sylskarpe istapper over frisørsalo­ngen «Bøllen og Blondinen».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway