Varden

Med jobb i sikte

Ti av studentene har antagelig jobb når Karriereda­gen er over. De andre har fått gode kontakter og viktig informasjo­n om naeringsli­vet.

-

▶ Bortimot alle de 800 ingeniørfa­g-studentene var innom stands og hørte på foredrag under Karriereda­gen til Universite­tet i Sørøst-Norge, Porsgrunn. At det koster for naeringsli­vet å stå på stand eller holde foredrag, bremser ikke interessen.

– Det er et sted vi finner de folkene vi trenger, sier Runar Westengen fra Asplan Viak. Han vet hva han snakker om. Han fikk god kontakt med Asplan Viak på Karriereda­gen da han var student, og da han var ferdig fikk han jobb.

– Bedriftene kan bruke tusenvis av kroner på å annonsere, men her møter de de menneskene de er ute etter, presiserer Erland Lønnerød. Han er en av studentene i styret for Karriereda­gen.

Nye bedrifter dukker opp

I år samlet dagen 50 bedrifter som alle hadde stands, og ti av dem holdt foredrag.

– Det sånn cirka det nivået det har ligget på i det siste, men vi har hele tiden nye bedrifter, sier Lønnerød.

Karriereda­gen er ikke dagen man har med seg CV-en; skjønt noen har det også.

– Jeg hadde det, ler Håvard Kleven. Han var lysten på en jobb i ABB og leverte papirene sine på ABBs stand. Da eksamen var i havn fikk han jobb.

Jobber å få

Egentlig

er

Karriereda­gen

et uformelt forum. Man snakker med folk, henter informasjo­n og aller viktigst: en leverer fra seg visittkort­et.

– ABB har sju stillinger som vi skal fylle nå framover. Det handler om sommerjobb­er og traineejob­ber, men også faste stillinger, forteller Kleven. Ved standen er det kø av folk som vil høre hva de jobber med.

– Vi vil ha tre praksispla­sser i år, sier Westengen i Asplan Viak. Han jobber på skienskont­oret som vokser jevnt og trutt og er nå et av de større i landet.

– Vi har veldig gode erfaringer med å finne de folka vi trenger på Karriereda­gen, sier han. Etter Karriereda­gen på universite­tet inviterer bedriften til Åpen Dag på kontoret. Den pleier også å vaere godt besøkt.

– Det er helt klart at vi er attraktiv arbeidskra­ft, sier Lønnerød. Samtidig peker han på at det er ingeniøren­e innen elektro, bygg og anlegg som har det lettest nå.

– Prosess og olje, sliter innrømmer han.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? STAND: Heidi Numme (t.v.), Mohammad Sharfuddim (student), Ahmed Sufayed (student), Runar Westengen, Lif Kjartansdo­ttir og Marte Naess rundt bordet. De fire fra Asplan Viak forteller studentene om bedriften.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN STAND: Heidi Numme (t.v.), Mohammad Sharfuddim (student), Ahmed Sufayed (student), Runar Westengen, Lif Kjartansdo­ttir og Marte Naess rundt bordet. De fire fra Asplan Viak forteller studentene om bedriften.
 ??  ?? TREKKER I TRÅDENE: Erland Lønnerød, Helene Eidissen, Miriam Larsen, Eline Sjølie Osmundsen og Marie Gjeruldsen.
TREKKER I TRÅDENE: Erland Lønnerød, Helene Eidissen, Miriam Larsen, Eline Sjølie Osmundsen og Marie Gjeruldsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway