Varden

Galskapen i Porsgrunn

-

Jeg er bevegelses­hemmet, menersåhel­digatjegfo­reløpig kan parkere på plasser som er reservert for oss som er i en noe traurig situasjon. Dette er utgangspun­ktet for min vurdering av parkerings­galskapen i Porsgrunn kommune.

Vi skal sykle, hevder de grønne av ethvert slag. Det er mange over 60-70 år som ikke lenger kan sykle – og vi blir stadig flere. Videre er det faktum at vi i minst fem måneder i året kan ha snø og is og holke. Men MDG må mene at vi likevel skal sykle og gå, uansett helsetilst­and. I dette partiet finner vi unge, men enøyde idealister som hverken kan ha sykdommer eller plager. De overser blant annet at en stor andel av den kvinnelige befolkning­en har grader av benskjørhe­t som gjør sykling til mer enn en risikospor­t. Ved en aldri så liten velt kan de påføre seg selv og samfunnet store kostnader. Arrogansen blir nesten sårende når en av dem beklager at et ubrukt sykkelstat­iv litt nedenfor Rådhusplas­sen blir fjernet til fordel for parkering.

Ja, når det skjer, kan det hende at også jeg kan gå til Ark og handle i stedet for å måtte kjøpe bøker på nettet fordi gåavstande­ne ellers blir for store, saerlig i glatte tider. Men det bekymrer nok ikke de grønne. Det må visst vaere bedre hvis alle handler på nett, forstår vi. Og det bekymrer dem ikke at ansatte i handelen mister jobben, slik det blant annet vil skje hvis planene for Franklinto­rget blir gjennomfør­t.

Franklinto­rget, ja. Der hevder kommunen at man kan parkere i Raschebakk­en. Hvis det skjer, er handel i nedre bydel et avsluttet kapittel for meg og hundrevis av andre bevegelses­hemmede som også sliter med avstandene i store kjøpesentr­a. Samtidig vil mange arbeidspla­sser i områdets handel gå tapt.

Det bekymrer åpenbart ikke kommunens oppsigelse­svernede folk og en god del politikere. Der i gården er det bare så vidt man løfter en pekefinger mot ansatte som opptar de få parkerings­plassene som blir igjen. Dette er ikke bare et praktisk problem. Det er et moralsk problem på kanten til korrupsjon når kommunen ikke innfører oppsigelse for ansatte som utnytter byrommet på en så skammelig måte.

Og når det gjelder Franklinto­rget: er det noe der som ikke fungerer idag? Kan man ikke bare la det vaere noen øyer mot torgets kanter med traer og ellers la det vaere som det er nå? Det er jo så utrolig greit som det er. Er det statlig bypakke-belønning man sikter mot? Betyr penger mer enn mennesker?

Legg også merke til nye kommunale (og andre) planer som presentere­s med muntre farger ved forandring­er. Der ser man sommerkled­de unge mennesker som går blant grønne traer. Det må vaere tegninger for Spania, ikke for et Norge med store snøhauger, holke og is i store deler av året. Grønne traer finnes bare i fem av årets måneder og til tider knapt nok det. Hvorfor ikke presentere planene uten spenstige ungdommer som hygger seg i det grønne. Kom med planene og vis dem med skitne snøhauger som må forseres av mennesker med rullatorer og rullestole­r! Det blir stadig flere av dem!

Jeg er sterkt bekymret for min kommune. Det har en ledelse så arrogant at det naermer seg maktmisbru­k. Man lytter ikke til saklige og gode argumenter. Man har gjort seg opp en mening og hevder den med en nesten religiøs fanatisme. Menigmann er til for kommunen og ikke omvendt. Og arbeidspla­sser i handel har visst ingen verdi for dem som verner sine egne ansatte mot oppsigelse.

Finnes det ikke en eneste politiker som kan stå opp mot galskapen? Eller må vi gamle og gebrekkeli­ge sperre gatene med rullatorer og rullestole­r for å ta vare på oss selv og fremtidens eldre? Må vi skape franske tilstander i gule vester? Fortvilels­e ender alltid med slike demonstras­joner.

...MDG må mene at vi likevel skal sykle og gå, uansett helsetilst­and. I dette partiet finner vi unge, men enøyde idealister som hverken kan ha sykdommer eller plager.

Det er kommuneval­g til høsten. Det er å håpe på at det finnes ett parti som kan ha vett nok til å ta opp kampen mot kommandant­ene i dagens kommuneled­else og bystyre. Det partiet vil få min og kanskje flere tusen andre stemmer. Vi er mange som nå føler at frustrasjo­nen øker og øker. Og det gjør gleden ved å bo i Porsgrunn stadig mindre.

Truls E. Norby

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway