Varden

Ingen super start i super-G

-

De norske fikk det ikke til i VM-rennet i super-G. VMdebutant Adrian Smiseth Sejersted ble beste nordmann på delt 8.-plass i rennet Dominik Paris vant.

Den 29-årige italienere­n Paris kjørte på startnumme­r 3 inn til en tid ingen greide å tukte. Vincent Kriechmayr fra Østerrike og franske Johan Clarey deler sølvet ni hundredele­r bak vinneren.

Sejersted kjørte inn 0,50 sekund bak ledende Paris. Det holdt til delt 8.-plass med to andre kjørere.

– Jeg ble beste norske på 8.-plass. Jeg ville heller vaert dårligste norske på den plassen, sa Sejersted til NTB etter rennet og varslet norsk revansj i utforrenne­t lørdag.

Tidlig knust

Alle de norske var blant de 11 første startende, og det norske medaljehåp­et var dermed tidlig knust. Aksel Lund Svindal var siste nordmann ut, i sitt nest siste renn i karrieren. Han tapte til de beste gjennom hele løypa og kjørte inn 0,92 sekund bak lederen. Han endte på 16.-plass.

– Lista sier sitt, det var dårlig. Det ble vanskelige­re enn jeg forestilte meg, for lyset var slått av. Det gikk fra solskinn til skikkelig mørkt, og i tillegg var det høy hastighet og vanskelige passasjer. Mange kjørte ut, og det var ikke samme ro på start som vanlig, sa Svindal, og la til at kneet ikke ga ham noe problem.

Gjorde vondt

Svindal skrøt av Sejersted.

– Yngstemann leverte i dag, men vi tre eldste gjorde det ikke, sa han.

Kjetil Jansrud kjørte med bandasje på hånden der han pådro seg brudd i to fingre under utfortreni­ng i Kitzbühel i slutten av januar. Han tok seg til hånden umiddelbar­t etter at han kjørte i mål til det som ble 22.-plass, slått av Paris med 1,18 sekund.

– Det begynte å smerte litt da jeg kom i mål, men det var fordi adrenaline­t var på vei ut av kroppen. Det går helt fint, sa Jansrud til de norske journalist­ene i Åre og beskrev kjøringen sin som rotete.

– Det går så vanvittig fort, og jeg måtte reagere i stedet for agere.

Første nordmann i aksjon var Aleksander Aamodt Kilde. Han gjorde to store feil og kjørte inn 1,63 bak Paris. Da alle nordmennen­e hadde kjørt, lå de på fire av de fem siste plassene blant dem som hadde fullført, i en super-G der uvanlig mange kjørte ut. Kilde ble nummer 24. (NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? BEST: Adrian Smiseth Sejersted ble beste norske i super-G, på delt åttendepla­ss.
FOTO: AP/NTB SCANPIX BEST: Adrian Smiseth Sejersted ble beste norske i super-G, på delt åttendepla­ss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway