Varden

Paralympic­s er målet

Nora Svenningse­n fra IF Ørn gikk sitt andre langrenn på Jarseng i går. Den funksjonsh­emmede jenta satser mot paralympic­s.

- Morten.skifjeld@varden.no

▶ 19-åringen som tidligere er verdensmes­ter i cross fit, satser nå på langrenn. Hun har et langsiktig mål om paralympic­s.

Første sjanse er i Beijing om tre år, men det kan kanskje komme litt tidlig for den råsterke jenta.

Veldig gøy

For en uke siden gikk Nora Svenningse­n sitt første langrenn, da var det skicross på Heistad. I går var det klassisk stil og 7,5 kilometer.

– Dette er bare mitt andre renn, og det var moro med litt lengre distanse. Selv om jeg ble veldig sliten var det gøy.

Den tidligere cross fit-verdensmes­teren vet at hun har mye å jobbe med.

– Først og fremst må jeg laere meg en bedre teknikk. Oppover går det veldig bra, men jeg er litt forsiktig i nedoverbak­kene.

Trener mye

Nora er glad i å trene, og liker å trene sammen med andre.

– Jeg er elev på TiT, langrennsl­inja, og får mye verdifull og god trening der. Dessuten trener jeg sammen med IF Ørn og Grenland Ski. De dagene jeg kan er jeg på plass i langrennsl­øypa.

Under rennet på Jarseng fikk hun tilbud om å gå i klassen for funksjonsh­emmede.

– Hadde det vaert et NM, VM eller OL hadde jeg nok tatt imot tilbudet, men jeg ville prøve meg mot bedre motstand. I går møtte jeg jo bare gutter. De suste jo forbi meg, men jeg synes jeg klarte meg godt i oppoverbak­kene. Jeg liker meg i motbakkene, men har etter hvert fått bedre tak på nedoverbak­kene også. Det er deilig å få den hvilen de gir meg.

Litt uvirkelig

– Som ungjente så jeg jo mye langrenn på TV, men trodde jo aldri jeg skulle kunne drive med det. Men det kan jeg jo, for vi funksjonsh­emmede kan jo delta i både NM, VM og OL.

Tanken om en skikarrier­e fikk hun etter cross fit-VM.

– I cross fit må man stort sett klare seg selv, både treningsme­ssig og økonomisk. Etter gullet i Canada begynte vi å prate om paralympic­s, og siden har ideen utviklet seg. Jeg hadde samtaler med Olympiatop­pen, og fant etter hvert ut at jeg ville prøve langrenn.

– Blir det ikke paralympic­s i Beijing skal jeg klare det ved neste anledning.

▶ Morten Skifjeld

 ?? ALLE FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? STERK INNSATS: Nora Svenningse­n på vei over brua på Jarseng i fin stil. Nå satser den målbeviste jenta mot paralympic­s.
ALLE FOTO: MORTEN SKIFJELD STERK INNSATS: Nora Svenningse­n på vei over brua på Jarseng i fin stil. Nå satser den målbeviste jenta mot paralympic­s.
 ??  ?? ENDELIG MÅL: Marius Johnsen fullførte i fin stil mot mål og velfortjen­t premie på Jarseng i går.
ENDELIG MÅL: Marius Johnsen fullførte i fin stil mot mål og velfortjen­t premie på Jarseng i går.
 ??  ?? JOBBET HARDT: Eline Tvedt Sandvik fra Melum på vei over brua som var den siste motbakken før mål.
JOBBET HARDT: Eline Tvedt Sandvik fra Melum på vei over brua som var den siste motbakken før mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway