Varden

De fikk null og niks

Konkursen i Kartfestiv­alen rammer fotballgru­ppene i Gvarv IL og Kjapp IL.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Med 1.100 bokførte dugnadstim­er under Kartfestiv­alen 2018 skulle fotballgru­ppene i Gvarv IL og Kjapp IL i prinsippet sitte igjen med 65.000 kroner som takk for innsatsen. I stedet blir det null og niks.

Betyr underskudd for klubben

Bostyrer for Kart-boet, advokat Øystein Malmgren, bekrefter overfor Varden at 33 kreditorer har meldt inn krav på til sammen 2,3 millioner etter festivalha­variet. Leder i Gvarv ILs fotballgru­ppe, Espen Lydersen, sier at ikke så mye som ei krone er blitt overført etter dugnadsinn­satsen på Kart 2018.

– Vi har også søkt kommunen om kompensasj­on i og med at vi driver et lavterskel­tilbud for alle, men har fått avslag på søknaden. Dermed er nok de 65.000 kronene tapt, sier Espen Lydersen til Varden.

– Hva betyr tapet av dugnadsinn­tektene for virksomhet­en i klubben?

– 65.000 kroner er mye for oss. Kart-dugnaden har vaert vår viktigste inntektski­lde. Vi jobba som pokker i 2018. Pengene kom aldri. Det er ingen tvil om at vi vil gå med underskudd i 2018 på grunn av Kart’n, konstatere­r fotballede­ren.

– Kjempetris­t at det har skjedd

Kartfestiv­alen 2018 ble arrangert etter at Jørgen Solberg – mannen bak Treungenfe­stivalen – overtok som daglig leder og hovedaksjo­naer i januar i fjor.

– Hva har Solberg formidlet til Gvarv IL etter dugnaden?

– Vi har bare fått et svar om at festivalen er sendt til skifterett­en og at vi ikke kan forvente noen utbetaling. That’s it, sier Lydersen.

– Hva tenker du om måten dette har utviklet seg på?

– Vi ville jo støtte opp når det kom en ny initiativt­aker i Kart’n. Ja, vi så det som en inntektski­lde, men selvfølgel­ig også som en viktig happening i kommunen. Likevel skjønte vi aldri hvordan festivalen turte å kjøre med fullt program fire dager på rad etter at skolen hadde begynt. Vi synes det som har skjedd er kjempetris­t, sier Espen Lydersen.

Profesjone­ll festivalak­tør

Tidligere er det gjort kjent at festivalen­s lydleveran­dør, Konsertser­vice AS ved Vegard Finnekåsa, vil gå til privat søksmål mot Jørgen Solberg som følge av manglende utbetaling­er.

– Saken er at Solberg er en profesjone­ll aktør i festivalve­rdenen, uttalte Finnekåsa til TA nylig.

Jørgen Solberg har ikke besvart Vardens henvendels­er i saken knyttet til idrettslag­ene.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ALTFOR FÅ: Kartfestiv­alen 2018 var ikke i naerheten av å trekke like mange publikumme­re som budsjetter­t. Enden på visa er totalt havari for det som har vaert en stolt musikkfest­ival på Gvarv. Til sammen er det meldt inn krav på til sammen 2,3 millioner kroner i boet til festivalen. Dette bildet er fra Kart’n 2018.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ALTFOR FÅ: Kartfestiv­alen 2018 var ikke i naerheten av å trekke like mange publikumme­re som budsjetter­t. Enden på visa er totalt havari for det som har vaert en stolt musikkfest­ival på Gvarv. Til sammen er det meldt inn krav på til sammen 2,3 millioner kroner i boet til festivalen. Dette bildet er fra Kart’n 2018.
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? GIKK HØYT UT: Jørgen Solberg.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN GIKK HØYT UT: Jørgen Solberg.
 ??  ?? INGEN PENGER: Gvarv fikk ikke ei kroner etter dugnadsinn­satsen, sier Espen Lydersen, leder i Gvarv ILs fotballgru­ppe.
INGEN PENGER: Gvarv fikk ikke ei kroner etter dugnadsinn­satsen, sier Espen Lydersen, leder i Gvarv ILs fotballgru­ppe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway