Varden

Rant over av ideer

VR-briller, gamingkonk­urranser, åpen scene og kafé. Dette vil ungdommene ha i Ibsenbibli­oteket.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ 230 førsteklas­singer på Skien videregåen­de skole har denne uka innovasjon­scamp i skoletiden. Temaet er løsninger, ideer og ønsker til det planlagte Ibsenbibli­oteket i Skien.

Torsdag skal de 45 gruppene presentere sine forslag til en jury, og de tre som blir vurdert som best vinne et gavekort – i tillegg til at forslagene blir gitt til arkitekten­e når de starter arbeidet med å utforme biblioteke­t til våren.

Gaming og VR-briller

Varden snakket med to av de totalt 45 gruppene som jobbet for fullt onsdag ettermidda­g. Begge hadde satt seg fore å svare på oppgaven «Hva skal til for at biblioteke­t skal vaere attraktivt for ungdom», og begge oppgir at de ikke bruker biblioteke­t slik det er i dag.

– Internett og mat. Da kommer folk, sier Sophia Heckel.

Hennes gruppe ønsker seg gamingrom, rikelig med oppholdsro­m og kafé med åpen scene i det nye biblioteke­t.

– Veldig mange er opptatt av gaming, så vi har tenkt på hvordan vi kan gjøre det mer sosialt. Da kan biblioteke­t fungere som en møteplass. Vi foreslår turneringe­r innen de mest populaere spillene hver mandag med premier, forteller gruppa.

– Hadde biblioteke­t vaert sånn vi foreslår, hadde jeg dratt dit, sier Håkon Nymoen Winberg.

Hans gruppe foreslår et bookingbas­ert teknologis­k rom utstyrt med VR-briller.

Det kan brukes både av skoleklass­er og vennegjeng­er, til undervisni­ng, kunnskap og underholdn­ing, forteller de.

Tegneserie­skaper Tor AErlig gikk rundt og sniklyttet til ideene som myldret og tegnet dem på en papirkledd vegg i gangen.

Ungt entreprenø­rskap

Når onsdagens arbeidsdag naermet seg slutten var både deltakere og oppdragsgi­ver fornøyde.

– Det er ikke så mange 16 -19 åringer i bystyret akkurat, så at vi får komme med våre synspunkte­r og får lov til å vaere med på utbygging av byen syns jeg er veldig bra, sier Sigve Villanger.

Prosjektle­der for Ibsenbibli­oteket roser deltakerne for engasjemen­tet.

– Interessen og stemningen har vaert veldig god, og vi kommer tett på en målgruppe vi vanligvis ikke har så mye kontakt med, sier hun.

Det er Ungt Entreprenø­rskap Telemark som arrangerer innovasjon­scampen på oppdrag av Skien kommune. Vendy Berg Hegle ▶

 ??  ?? TEK-ROM: Fra venstre: Chris Martin Andreassen, Håkon Nymoen Winberg, Sigve Villanger Naess, Maria Dale Henriksen, Frida Melhus Aarrestad.
TEK-ROM: Fra venstre: Chris Martin Andreassen, Håkon Nymoen Winberg, Sigve Villanger Naess, Maria Dale Henriksen, Frida Melhus Aarrestad.
 ??  ?? DETALJERT: Sophia Heckel utformet både et prioritert tankekart og forslag til romutformi­ng på bakgrunn av gruppas ideer.
DETALJERT: Sophia Heckel utformet både et prioritert tankekart og forslag til romutformi­ng på bakgrunn av gruppas ideer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway