Varden

– En stor fjaer i hatten

I snart 100 forestilli­nger har Andreas Hoff stått parat til å steppe inn i hovedrolle­n som operafanto­met. 22. mars er det endelig hans tur. Deretter retter han nesa hjemover.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ – Det er jo en stor fjaer i hatten å få gjøre rollen som operafanto­met den første gangen den har blitt satt opp i Norge. Det blir spennende, sier sanger og skuespille­r Andreas Hoff fra Skien.

I tillegg til å ha flere forskjelli­ge roller i Phantom of the operaensem­blet har han vaert standin for Espen Grjotheim i hovedrolle­n som operafanto­met. Hittil har Grjotheim levert kveld etter kveld, og det har ikke vaert behov for Hoff å steppe inn. Det er likevel tradisjon at stand-in får én kveld til å spille rollen han har vaert cover for .

Overvelden­de respons

Denne uka kunne Hoff røpe at det skjer 22. mars.

–Espen er en maskin. Han lever som en toppidrett­sutøver, og har levert kveld etter kveld, sier Hoff, og legger til at det er med et lite forbehold at det er han som er operafanto­met denne marskvelde­n.

– Bank i bordet. Nå spiller vi to forestilli­nger i uka, og skulle noe skje som gjør at Espen ikke eristandti­låståpåsce­nenmå jeg steppe inn, og da utgår 22. mars for min del. Responsen etter at jeg gikk ut med datoen har vaert overvelden­de. Jeg har en fin heiagjeng fra Telemark og Grenland, sier han, og håper mange av dem finner veien til Folketeate­ret denne kvelden.

Om du derimot skulle befinne deg på Kiel-ferja Color Fantasy det naermeste året, kan du se Andreas Hoff syngende måne fra «Moulin Rouge». Det spilte han inn før jul, og brukes i digitalfor­m i 2entertain­s nye musikalsho­w på cruisebåte­n.

– Det er et allsidig yrke har, sier Hoff.

Neste prosjekt i Grenland

Hoff har holdt seg på Folketeate­ret med de suksessrik­e musikalfor­estillinge­ne «Les Misérables» og «Phantom of the Opera siden 2017. Når Operafanto­met pakker sammen etter godt over 100 forestilli­nger siden i fjor, setter sangeren kursen hjemover til Grenland til høsten. Hvilket prosjekt han skal jobbe med da, må han foreløpig holde tyst om, men:

– Det blir hyggelig å komme hjem til gamle trakter igjen. Jeg gleder meg, sier Hoff. VendyBergH­egle ▶ jeg

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SYNGENDE MÅNE: I digital form har Andreas Hoff rollen som syngende måne i Moulin Rouge-forestilli­ngen på Kiel-ferja. Her fra sminkeromm­et og innspillin­g i desember.
FOTO: PRIVAT SYNGENDE MÅNE: I digital form har Andreas Hoff rollen som syngende måne i Moulin Rouge-forestilli­ngen på Kiel-ferja. Her fra sminkeromm­et og innspillin­g i desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway