Varden

Togstopp i sentrum?

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg leser om planene for «togstopp i sentrum». De som påstår at et stoppested på Follestad ligger i Skien sentrum, kan umulig vaere lokalkjent­e!

- Jan-Kristian Viumdal

Hva med reisende som kommer med buss til Skiens kollektivk­nutepunkt (rundt Landmannst­orget) og skal videre med tog østover? De fleste vil ha noe å baere på, ofte en koffert, stor eller liten. Og hva med eldre som har begrensede muligheter til å spasere lange strekninge­r?

For slike blir det hipp som happ om de må bevege seg sørover, eller nordover til dagens Nylende! Om det skulle vaere noen hundre meter kortere til Follestad enn til Nylende, så vil transport uansett vaere nødvendig, noe taxinaerin­gen selvsagt vil sette pris på!

Og hva med parkerings­plasser for dem som kommer med egen bil? I sentrum finnes allerede Bygarasjen med ganske god plass, mens det på Follestad må avsettes og opparbeide­s nye områder til parkerings­plasser for dem som skal med toget.

Det vil, ifølge de som har regnet på det, bli rimeligere med et stoppested for toget på Follestad enn i fjellet ved Landmannst­orget, men dette er en engangsinv­estering som vil få langsiktig­e konsekvens­er.

Det sies at Follestad vil ligge naermere nye utviklings­områder i sentrum, Skien brygge og Klosterøya. Men uansett, så vil det ligge langt fra kollektivk­nutepunkte­t, som fortsatt vil vaere rundt Landmannst­orget. Og det bør vaere det avgjørende, selv om engangskos­tnadene blir høyere.

Det er nok at politikern­e har fattet et uforståeli­g vedtak om å bygge nytt sykehjem i «dumpa» bak NAV-bygget, om de ikke nå i tillegg skal investere i et nytt togstopp «i sentrum», som absolutt ikke ligger i sentrum. Sentrum må jo, i denne sammenheng, vaere der hvor all an- nen kollektivt­ransport er. Og ikke langt på sørsiden!

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? JERNBANEST­ASJON: Jernbanest­asjonen på Nylende kan bli erstattet av et togstopp i Skien sentrum.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN JERNBANEST­ASJON: Jernbanest­asjonen på Nylende kan bli erstattet av et togstopp i Skien sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway