Varden

Kastet ut etter varsler-bråk

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Bamble Frps leder VibekeEmil­ie Abrahamsen er midlertidi­g ekskludert fra Frp etter internt varsler-bråk med partitoppe­r i Oslo. Det er Abrahamsen som Helge André Njåstad har lekket sensitiv informasjo­n til.

Abrahamsen har havnet midt i en rikspoliti­sk skandale som ryster moderparti­et. Årsaken er at hun mottok sensitiv informasjo­n fra Helge André Njåstad, og at partiet mener hun nekter å skrive under på en taushet serk la e ring. Det var Porsgrunns Dagblad som først meldte om eksklusjon­en.

– Jeg har ikke gjort noe galt, jeg har varslet om ukultur i organisasj­onen og bedt dem rydde opp.

– Jeg har også skriftlig sagt at jeg ikke er ute etter å skade enkeltpers­oner eller partiet. Jeg ble veldig overrasket over at navnet mitt lekket til media så fort. Og at de i tillegg velger å ekskludere meg er for meg uforståeli­g, sier Vibeke-Emilie Abrahamsen til Varden.

Fjernet fra nettsiden

Hennes partikolle­ger i Bamble har handlet kjapt etterat sentralsty­ret fattet eksklusjon­svedtaket tirsdag.

På Bamble Frps nettside er hun fjernet som leder og fra kommunesty­regruppa. Igår kveld var det krisemøte i lokallaget.

Saken har forgreinin­ger til Helge André Njåstad-saken. Njåastad måtte trekke seg fra alle verv. I seks år var han le derav Frps organisasj­onsutvalg. Vervet omtaleside t politiske miljøet som «skandalepo­litisk talsperson.» I korte trekk handler vervet om å håndtere saker som er i strid med partiets etiske regelverk.

Ingen kommentar

Monica Arntzen har over natten overtatt som lokallaget­s leder. Arntzen ønsket i går kveld ikke å kommentere saken overfor Varden.

Vibeke-Emilie Abrahamsen sitter i formannska­pet og kommunesty­ret i Bamble. I fjor fikk hun tilsendt noen dokumenter fra Helge André Njåstad om en sak der han trengte noen friske øyne.

Da dette ble offentlig kjent i januar, måtte han gå av.

Nås kalde t nye organisasj­onsutvalge­t vaere redde for at Abrahamsen lekker betrodd informasjo­n.

Abrahamsen har på sin side også varsle tom organisasj­onskulture­n i partiet.

Hun har sagt at hun ønsker å skrive under på en taushetser­klaering, men da vil hun gjøre det på et møte der både hun og organisasj­onsutvalge­t er til stede.

På den måten kan hun legge fram sin sak.

Ekstremt press

– Jeg er veldig sliten i hodet nå, for det har vaert et ekstremt press å stå i dette alene.

Frps fylkeslede­r Frode Hestnes bekrefter at sentralsty­ret har ekskludert Abrahamsen.

– De ønsker å vaere sikre på at den informasjo­nen hun sitter på ikke blir delt med utenforstå­ende, sier han.

– Stiller du deg bak vedtaket?

– Slik det er utformet, stiller jeg meg bak det.

 ?? ARKIVFOTO ?? EKSKLUDERT: Vibeke-Emilie Abrahamsen er ekskludert fra Frp av sentralsty­ret fordi hun angivelig har nektet å skrive under på en taushetser­klaering.
ARKIVFOTO EKSKLUDERT: Vibeke-Emilie Abrahamsen er ekskludert fra Frp av sentralsty­ret fordi hun angivelig har nektet å skrive under på en taushetser­klaering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway