Varden

Venstre har stolthet, visjoner og politikk folk trorpå

-

▶ Hva var poenget redaktør Tom Erik Thorsen? I Varden 12/2 stod en iøynefalle­nde «plakat» om Venstre med en ytring fra Lars Nerhru Sand fra NRK. Plakaten sier det motsatte av min overskrift. Hvorfor satte du nettopp denne ytringen i dagen avis?

I denne forbindels­e tar jeg med et sitat fra Hanne Nabintu Herland sin siste bok «Det nye Babylon, Hvordan Vesten mistet sin storhet»: «Men når man ser hvordan redaktører i toneangive­nde medier gang på gang velger å framstå som mobbeleder­e istedenfor å fremme debatter basert på fakta, legitimere­s mobbing dermed sosialt som debatttekn­ikk. Dette oppfatter befolkning­en, og sosiale medier fylles

med de samme utonene. Journalist­ikk handler opprinneli­g om å finne fakta i en sak og presentere den så objektivt som mulig. Journalist­en skulle ikke diktere for leseren hva han eller hun skulle mene om dagsaktuel­le spørsmål.» I dette tilfelle oppfatter jeg redaktøren som pådriver til hvordan vi lesere skal tenke og mene om Venstre. Dette er langt fra slik jeg oppfatter Venstre (medlem i 24 år). Venstre som et reformpart­i de 135 årene partiet har eksistert er virkelig noe å vaere stolt av. Velferdsst­aten har mye å takke Venstre for. Jeg nevner: innføring av tre- parts samarbeid i arbeidsliv­et, 8-timersdage­n, sykelønn, Castbergsk­e barnelover og konsesjons­lovene. Når det gjelder visjoner og politikk, så kan vel disse politiske reformene stå som tydelige tegn på at sosiallibe­rale Venstre alltid er på vei, har visjoner og politikk for framtida.

I lokal og fylkesvalg­et nå i 2019, har Venstre programmer med visjoner og med god politikk der fokus er en bedre skole, nye jobber, på lag med naturen.

Venstre i regjering har dratt regjeringe­n mer mot sentrum, gjort den grønnere, rausere og mer sosiallibe­ral. Venstre har virkelig politikk som folk kan tro på. Solfrid Rui Slettebakk­en leder Kragerø Venstre, nestleder Telemark Venstre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway