Varden

Bjørgen skal hedre Skofterud

-

Den abdiserte langrennsd­ronningen Marit Bjørgen stiller opp når Slitu IF arrangerer minnerenn for venninnen Vibeke Skofterud senere denne måneden.

Bjørgen, som avsluttet sin innholdsri­ke langrennsk­arriere etter forrige sesong, sitter i styret i Vibekes Skofteruds Minnefond, som sammen med Slitu IF står bak minnerenne­t 24. februar.

– Jeg kommer til å vaere på plass for å hedre Vibeke og treffe løpere og publikum. Men Marius (Marits sønn red. anm.) må nok forsvare familiens aere i skisporet ettersom jeg har termin med en ny gutt i mars, sier Bjørgen i en pressemeld­ing.

Minnerenne­t, som går i klassisk stil og har fellesstar­t, vil ha både barne- og voksenklas­se. Selve turrennet er på 20 kilometer, men det er også mulig å velge en trimløype på fem kilometer. Barnerenne­t er på 500 meter.

– Ideen om et minnerenn kom ganske raskt etter Vibekes bortgang. Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjemen­t og arv på, sier Vibeke Skofteruds bror Tormod Skofterud.

Han er styreforma­nn i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond og forteller at barna som deltar kan vente seg en helt spesiell opplevelse:

– Da vi gikk gjennom Vibekes eiendeler etter at hun gikk bort i sommer, fant vi en hel eske med startnumme­r som hun har gått med i ulike nasjonale og internasjo­nale renn gjennom karrieren. Vibekes niese, Moa, foreslo at vi kunne bruke disse i forbindels­e med et minnerenn. Nå setter vi den ideen ut i livet ved at barneklass­en får gå med Vibekes gamle startnumme­r på brystet, sier han.

Overskudde­t fra minnerenne­t går til Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond til fremme av fysisk og psykisk helse.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway