Varden

Fikk en ny hverdag

Klubben vokser, utøverne hevder seg og det nye lokalet er alltid klart til bruk. Det er gode tider for Porsgrunn Taekwon-Do Klubb.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ I helgen var det Østlandscu­p 1, en av de store, regionale konkurrans­ene.

Porsgrunns utøvere sørget for at flere medaljer ble med tilbake til de nye klubblokal­ene I Melkeveien på Vestsida, i bygget der Casino Bowling holdt til.

Tarek el-Agroudi vant gull i mønster, sparring og knusing.

Søster Lina tok sølv i sparring og gull i knusing. Karoline Haugehåtve­it tok gull i sparring, spesialtek­nikk og knusing, og Tor Kristian Hegna bronse i sparring – en prestasjon også Guro Manger klarte.

– Sterkt å hevde seg

– Østlandscu­pen er stor, og tiltrekker seg også deltakere fra Sverige. Det er sterkt å hevde seg i det selskapet, sier Daniel Taraldsen, som har sort belte i 2. grad og er en av instruktør­ene i klubben.

Det er en klubb som er oppe i rundt 125 aktive utøvere, på forskjelli­g nivå og i forskjelli­g alder.

Disse er delt opp i partier, som igjen er delt ut fra farge på beltene, og slik får man nok plass til alle i treningshv­erdagen.

25 om gangen

– Det bør ikke vaere mer enn 25 her om gangen, sier Taraldsen og viser fram lokalet som har blitt klubbens nye hjem.

Det har blitt en ny hverdag. Tidligere holdt Porsgrunn Taekwon-Do Klubb til i Stridsklev­hallen – sammen med ganske mange andre. Det innebar at utstyr måtte rigges og ryddes i forbindels­e med hver eneste trening.

Nå står treningsro­mmet klart til enhver tid, og gjør det lettere å få treningskv­eldene enda mer effektive for de mange aktive i klubben.

– Vi flyttet inn her 20. oktober, og merker en stor forskjell. Veldig fint å ha sitt eget sted, sier Taraldsen.

– Stor familie

Medlemmene mener det samme. Porsgrunn ønsker seg enda flere til det Taraldsen kaller en stor familie i hvitt antrekk.

I tillegg til det sportslige, er det mange grunn til å velge idretten, understrek­er han med klubbens nest høyeste grad.

– Taekwon-Do er veldig interessan­t. Man laerer mye og blir del av et stort fellesskap. Sosialt er det også – i teakwon-do blir man som en stor familie som strekker seg over flere fylker. ▶ Bjørn Borge

 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? EGET: Porsgrunn Taekwon-Do Klubb har fått sitt eget lokale der alt av utstyr til enhver tid er framme. Det betyr enda mer effektive treningsda­ger.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE EGET: Porsgrunn Taekwon-Do Klubb har fått sitt eget lokale der alt av utstyr til enhver tid er framme. Det betyr enda mer effektive treningsda­ger.
 ??  ?? MEDALJER: Kvartetten som tok medaljer på Kolbotn. F.v. Tor Kristian Hegna, Lina el-Agroudi, Karoline Haugehåtve­it og Tarek el-Agroudi.
MEDALJER: Kvartetten som tok medaljer på Kolbotn. F.v. Tor Kristian Hegna, Lina el-Agroudi, Karoline Haugehåtve­it og Tarek el-Agroudi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway