Varden

Et knallhardt slag

-

Norske travkusker og -trenere må trolig etterbetal­e millionbel­øp i moms etter at Høyesteret­t har forkastet anken til den profilerte kusken Åsbjørn Tengsareid.

Det Norske Travselska­p (DNT) opplyste i en pressemeld­ing tirsdag kveld om Høyesteret­ts beslutning i saken. Kjennelsen kan få store økonomiske konsekvens­er for mange av de ledende aktørene i norsk travsport.

Åsbjørn Tengsareid, en av Norges mest fremtreden­de kusker gjennom en årrekke, fikk i Sandefjord tingrett medhold i at kusker og trenere ikke er pliktig å betale merverdiav­gift av sine premie- og såkalte oppsittpen­ger (fastsatt pris for hvert kjørte løp).

Agder lagmannsre­tt kom så til motsatt konklusjon og avsa en kjennelse som tilsa at aktørene i travsporte­n totalt vil motta et momskrav på flere titalls millioner kroner. Tengsareid og DNT anket saken videre til Høyesteret­t.

Tilbakevir­kende

Det Norske Travlselsk­ap har vaert såkalt partshjelp­er for Tengsareid i rettsstrid­en mot Skatt Øst. I praksis er det travselska­pet som har drevet saken gjennom rettsappar­atet både finansielt og prinsipiel­t.

Skatteetat­en har fremsatt krav om inndragnin­g av moms med tilbakevir­kende kraft fra 2014.

Det foreligger ingen mistanker om at travfolket har forsøkt å unndra seg moms. Kravet som foreligger kommer i stedet som et resultat av en nytolkning av det gjeldende regelverke­t. Premie- og oppsittpen­ger i hestesport­en har aldri tidligere blitt tolket inn under momsordnin­gen.

Stjernekus­k Eirik Høitomt har tidligere overfor NTB kalt kjennelsen fra lagmannsre­t- ten et «knallhardt slag for sporten».

«Alvorlig anslag»

Det Norske Travselska­p omtalte på sin side dommen fra Agder lagmannsre­tt som «et alvorlig anslag mot hestesport­ens framtid» hvis den ble stående.

DNT opplyste tirsdag at den skriftlige kjennelsen fra Høyesteret­t ennå ikke er motatt, og at det derfor ikke er aktuelt å kommentere saken ytterliger­e før man har gjennomgåt­t denne.

Gjennom sin advokat Rune Eriksen uttrykker imidlertid Åsbjørn Tengsareid overfor trav365.noskuffels­e over utfallet av saken. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? KAN BLI DYRT: DNT og travkusken­e tapte rettsaken om moms på oppsittpen­ger.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM KAN BLI DYRT: DNT og travkusken­e tapte rettsaken om moms på oppsittpen­ger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway