Varden

Jakter på ny topps

Jakten på etterfølge­ren til toppsjef Andres Saetre i Tinn Energi er i gang. Så langt er tolv søkere på lista til styret.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Tinn Energi gikk i januar ut med utlysning av den ledige stillingen som administre­rende direktør med søknadsfri­st «snarest». Senere i februar skal styret vurdere søkerlista, som foreløpig teller tolv navn, ifølge avtroppend­e direktør Andres Saetre.

– Vi har foreløpig fått inn tolv søknader. Det er nedsatt et utvalg i styret til å jobbe med ansettelse­n. På neste styremøte vil søkelista og den videre prosessen stå på saklista, forteller Andres Saetre til Varden.

Vaert en fantastisk arbeidspla­ss

– Når går du av med pensjon, Saetre?

– Datoen som er satt er 1. august, men jeg har sagt at jeg kan vaere fleksibel. Det hadde vaert en fordel å få på plass en ny leder, slik at vi kan ha noe overlappin­g.

– Du har jobbet lenge i Tinn Energi. Hvordan har det vaert?

– Ja, jeg har lang fartstid i selskapet. Jeg har vaert her siden 1981 og vaert leder siden 1997. Tinn Energi har vaert en fantastisk arbeidspla­ss, og jeg er blitt vist stor tillit av både eier, styre og de ansatte. Det har vaert en glede å gå på jobben hver eneste dag.

En gullkantet bedrift

– Vemodig å gi seg?

– Nei, egentlig ikke så vemodig. Det er en tid for alt. Det er selvsagt vemodig å tenke på at jeg ikke skal møte alle de gode medarbeide­rne hver dag, men det er bra for et selskapet at det av og til kommer inn nye og yngre krefter, mener Andres Saetre.

Tinn Energi har i mange år vaert en gullkantet bedrift økonomisk. Bare siden år 2000 har det strømmet inn rundt 140 millioner kroner i utbytte i kommunekas­sa i Tinn fra energisels­kapet.

Vil alltid vaere utfordring­er

Årsregnska­pet for 2017 viser at Tinn Energi hadde 19,6 millioner i driftsresu­ltat, en omsetning på 138,7 millioner og egenkapita­len ved årsskiftet var på 165,4 millioner.

– Vi er godt fornøyd med 2017 og fjoråret. Tinn Energi har god kontroll på virksomhet­en. Det vil alltid vaere utfordring­er når du driver både med nettleie, kraftomset­ning, bredbåndsu­tbygging og kraftprodu­ksjon, men et driftsresu­ltat på 19,6 millioner er absolutt bra, sa daglig leder Andres Saetre til Varden da resultatet var klart i september i fjor.

Det siste året har det pågått fusjonsdrø­ftelser og forhandlin­ger om en sammenslåi­ng med Hjartdal Elverk. Forhandlin­gene er fortsatt ikke avsluttet. Det er ventet en avgjørelse i løpet av de neste månedene.

 ??  ?? BLIR PENSJONIST: Tinn Energis direktør Andres Saetre, her med økonomikon­sulent Hilde Sommer, gir seg som toppsjef i august etter 38 år i energisels­kapet.
BLIR PENSJONIST: Tinn Energis direktør Andres Saetre, her med økonomikon­sulent Hilde Sommer, gir seg som toppsjef i august etter 38 år i energisels­kapet.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ??
FOTO: KNUT HEGGENES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway