Varden

Får Maurstad med på laget

-

Teaterlege­nden Toralv Maurstad blir med i Jeanne Bøes nye forestilli­ng som har premiere i Ibsenhuset 24. mars.

Jeanne Bøe har selv skrevet «Å leve er en kunst!» som settes opp med Kim Haugen som regissør.

Forestilli­ngen er en monolog som skal framføres med publikum sittende i en sirkel rundt Jeanne Bøe oppe på scenen i Dovregubbe­ns Hall.

Skader aldri å spørre ...

Det er en av idenes mest anerkjente norske skuespille­r har sagt ja til å bidra i den nye forestilli­ngen. Toralv Maurstad er kommandør av St. Olavs Orden, han har fåt Anders Jahres kulturpris og Leif Justers aerespris. Og Heddaprise­n - den har han blitt hedrt med to ganger.

- Det er én skuespille­r i Norge jeg virkelig har hatt en drøm om å jobbe med og det er Toralv Maurstad Det har å gjøre med han som kapasitet, skulespill­er og legende han faktisk er i Norsk teaterliv, sier Jeanne Bøe.

– Kim Haugen og jeg snakket om hvordan vi skulle få inn andre stemmeroll­er i forestilli­ngen. Så spurte vi oss selv «hvorfor ikke se om Toralv Maurstad har lyst og orker, han kan ta stemmen som munken Anthony», sier Bøe.

Og 92-åringen var ikke tung å be:

– Vi fikk audiens hos ham og fikk lov til å ta opptak. Det var kjempegøy, forteller Bøe.

– Det er fantastisk å Maur- stads stemme med på en monolog som du skal ha i mange år. Det er jo en av de fremste teaterlege­ndene vi har i Norge. Selv Kim Haugen var som en guttunge da vi gikk ut fra Maurstad, sier Bøe. Regissør Haugen blir for øvrig selv å høre under forestilli­ngen, i en forhåndsin­nspilt stemmeroll­e som Henrik Ibsen.

Travel innspurt

«Å leve er en kunst!» spilles i Ibsenhuset 24. 25. og 26. august. Med få uker igjen til premieren, blir det travle dager:

– Jeg har prøver hver eneste bidige dag, noen prøver i Siljan og noen i Oslo, sier Bøe.

- Det litt av en kabal å få til prøvene vi trenger. Men slik har Kim og jeg jobbet samme i mange år.

Det er foreløpig planlagt fem forestilli­nger til, men hvor og når ønsker ikke Bøe å si noe om per nå. Til høsten og neste vår skal forestilli­ngen også ut på turne.

▶ Bjørnar Larsen bjornar.larsen@varden.no

 ??  ?? AUDIENS HOS LEGENDEN: Toralv Maurstad og Jeanne Bøe under innspillin­gen av Maurstads replikker.
AUDIENS HOS LEGENDEN: Toralv Maurstad og Jeanne Bøe under innspillin­gen av Maurstads replikker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway