Varden

4.200 hunder til Bø denne helga

Det er duket for en mildt sagt livlig helg i Telemarksh­allen.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Med om lag 4.200 påmeldte hunder er det liten tvil om at Telemarksh­allen blir å regne som et lite mekka for hundeinter­esserte de kommende dagene. Det er Norsk Kennel Klub (NKK) som arrangerer storutstil­lingen over tre dager.

Årets største i Telemark

– Dette blir en spennende langhelg hvor alle hunderaser er represente­rt, og hvor mange frivillige står på for å få til et godt arrangemen­t både for deltakere og tilskuere, sier Anita Sørensen som er sekretaer i NKK, region Telemark.

Nestleder i Bø og Sauherad hundeklubb, Nancy VegheimFel­binger, gleder seg til helgens storarrang­ement som starter med internasjo­nal utstilling fredag. Helgens stevne er det største i sitt slag i Telemark i år.

– Hvor kommer alle de 4.200 hundene fra?

– De kommer fra «overalt», det vil si Norge og ulike europeiske land. Sverige og Danmark er veldig godt represente­rt, forteller Vegheim-Felbinger.

Hun viser til at mange av utstillern­e stiller med mer enn én hund.

– Jeg vet om flere som har ti hunder og som skal stille ut alle sammen, opplyser nestledere­n i Bø og Sauherad hundeklubb.

Det skjer en sjelden gang ...

Foruten internasjo­nal utstilling fredag blir det nordisk utstilling lørdag og søndag. Verdt å merke seg er det også at Grenland hundeklubb – i samarbeid med Bø og Sauherad hundeklubb – arrangerer agility-konkurrans­e lørdag. Agility er å regne som en fartsfylt hinderkonk­urranse for hunder.

– Hva hvis en katt «sniker seg inn» i Telemarksh­allen i helgen?

– Nei ... Den ideelle greia er jo at hunder som deltar på utstilling skal vaere både lydige, sosiale og vant til støy og annet. Men vi har faktisk tidligere sett noen løse hunder «fly i 210» med eieren springende etter, skratter Vegheim-Felbinger.

– Det skjer kanskje ikke så ofte?

– Nei, men det har skjedd noen ganger, for å si det sånn, sier nestledere­n humørfylt.

Mange gleder som kan deles

– Hvorfor ble det hund for deg?

– Jeg får vel skylde på søstera mi som begynte med hund da vi var små. Det flotte med hund er selskapet, at man aldri er alene og har så mange gleder man kan dele. Og så er det vanvittig sosialt ...

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MEKKA FOR HUNDEELSKE­RE: Bø og Sauherad hundeklubb er blant medarrangø­rene når det arrangeres hundeutsti­lling og hundeaktiv­iteter i Bø denne helgen. Her Kristin Broch Dahl med Bekka.
FOTO: PRIVAT MEKKA FOR HUNDEELSKE­RE: Bø og Sauherad hundeklubb er blant medarrangø­rene når det arrangeres hundeutsti­lling og hundeaktiv­iteter i Bø denne helgen. Her Kristin Broch Dahl med Bekka.
 ??  ?? GLEDER SEG: Nancy VegheimFel­binger – her med Anubis (7).
GLEDER SEG: Nancy VegheimFel­binger – her med Anubis (7).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway