Varden

Med lua i hånda og børskrakk

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Iserien «herlige, frekke leserinnle­gg» er turen kommet til Finn, som nylig ytret seg i Hallo Varden, denne høyt respektert spalta på side to i avisa. På en grei måte setter han skapet og stolen på plass etter at toppene i Sparebank1 i Porsgrunn gliste seg gjennom en rekke hyggelige avisoppsla­g om bankens enorme overskudd. På børs er de også, må vite.

Finn, som ikke må forveksles med nettstedet med samme navn, mener det nå kunne vaert fint med noen stoler foran ekspedisjo­nsdiskene i banken, som tjener så godt. «Nå står unge, og spesielt eldre mennesker, nesten som i gamle dager, med lua i hånda for aller nådigst å bli ekspedert av et menneske», skriver han.

Her kan det tilføyes at det også kunne vaert opprettet et tilbud om en stumtjener til å henge fra seg eventuelle luer på, så man slapp å ha den slags i hånda. Stumtjener­e er som kjent gratis i drift.

Jeg har alltid stolt på banken. Også de som mangler stoler til kundene, kan vi nok stole på. Men vi skal ikke se bort fra at dette er en måte å få enda faerre plagsomme kunder til å fysisk oppsøke bankene. Et alternativ kunne jo vaert et sittegebyr eller et gebyr for å henge fra seg lua, slik at man slapp å stå med den i hånda når man aller nådigst ba om et lån eller en innskuddsr­ente uten null foran kommaet.

Om ikke de børsnotert­e bankene ser seg råd til flere stoler, så kan jeg forstå det. Når man er i vinden og opererer på de store børsene, så kan den slags virke som forstyrren­de bagateller i hverdagen. Men de kunne de i det minste satt inn en sofa fra IKEA. Eventuelt en krakk eller to.

Børskrakk, må det vel bli da.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway