Varden

Norge – et land i krise?

Ja jeg må jo nesten spørre når vi ser de siste dagers voldsomme aktivitet i media og på sosiale medier om det uhyrlige som nå skjer med NSB. Tenk at selveste NSB går hen og skifter navn og profil?

- Halvor Berg-Hanssen, Bystyrerep­resentant, Høyre

Jeg skal ikke gå inn i en diskusjon for eller imot, utover å si at å endre navn på kjente merkevarer er noe man skal gjøre med den største varsomhet. Men alvorlig talt dere, når NSB navneskift­e til Vy nesten får en hel nasjon til å gå av hengslene, burde vi ikke stopp opp et lite øyeblikk, se oss godt rundt, å stille oss følgende spørsmål:

Er det dette som er våre største utfordring­er, er det dette opposisjon­en på Stortinget med stor iver, lyst og glede skal kritisere NSB, ledelse, styret, samferdsel­sminister og regjeringe­n for? Det sier, i mine øyne, litt om at vi ikke har så mye å bekymre oss over i Norge. Vi bor altså i et av verdens aller beste land, lav arbeidsled­ighet, et naeringsli­v som leverer, vi har den lavest forskjelle­n mellom folk, vi er blant de mest likestilte i verden. Vi har i det STORE bilde svaert lite å bekymre oss over som nasjon. Kanskje vi skal reflekter litt om virkelig problemer og utfordring­er for virkelig mennesker? Kanskje det er det som skal få litt mer plass i politikken, og at det er det vi bør vaere opptatt av? For selv om vi bor i verdens beste land, er det mye vi også her kan ta tak i. Kanskje vi som sysler med politikk skal vaere litt mer opptatt av hverdagen til våre innbyggere, om hvordan du og jeg kan bidra til å gjøre hverdagen litt bedre for de rundt oss. For meg, ikke bare gjennom de politiske prosesser jeg er med på som lokalpolit­iker i Skien, men også som menneske og medmennesk­e. I stedet ender vi altså opp med, som om det var en alvorlig nasjonal krise, å bruke masse tid og energi på NSB sitt navnebytte til Vy. Til det er det nesten fristende å si Fy!

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MASSIV KRITIKK: Vi bruker så mye tid og energi på å kritisere NSBs navnebytte at man skulle tro det var snakk om en nasjonal krise, mener Halvor Berg-Hansen.
FOTO: NTB SCANPIX MASSIV KRITIKK: Vi bruker så mye tid og energi på å kritisere NSBs navnebytte at man skulle tro det var snakk om en nasjonal krise, mener Halvor Berg-Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway