Varden

Kommer hjem

Atle Pettersen har med seg et stjernelag av venner når han inntar Ibsenhuset med det som kan kalles en reinspikka «Beat-forBeatles»-hyllest.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Det skjer lørdag, og det kommer til å bli fullt av folk. Så er det da heller ikke en hvilken som helst forestilli­ng som naermer seg storstua i Skiens tradisjons­rike kulturhus. Forestilli­ngen «Vår Beatles-hyllest» gikk for fulle hus på Chat Noir i Oslo i hele fjor høst og er nå på norgesturn­é. Kvintetten Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Bjarte Hjelmeland, Lise Karlsnes og Atle Pettersen har spilt forestilli­ngen naermere 70 ganger før showet i Skien.

Mer enn fredager på TV

Atle Pettersen gleder seg stort til å stå på scenen igjen i sin opprinneli­ge hjemby.

– Det er alltid veldig stas og noe helt spesielt å spille på hjemmebane, sier Atle Pettersen til Varden.

Lørdagens show består av 46 Beatles-låter gjort unna på 90 minutter.

– Vi har tatt oss noen friheter her og der, Mens andre ting låter mer som The Beatles gjorde, sier skiensarti­sten som svaert mange kjenner som programled­er for det populaere fredagssen­dte NRK-programmet «Beat for beat».

– Du jobber med andre ord ikke bare på fredager?

– Hehe. Nei, «Beat for beat» spilles inn i en opptaksper­iode på forhånd. Vi legger innspillin­gene til tider da det er lettest å få tak i artister, forklarer Pettersen.

Han lover at det er et høyt tempo i Beatles-showet.

– Med 46 låter på 90 minutter rekker dere ikke å kjøre hele versjoner av alle låtene?

– Nei, vi gjør ikke det. Det blir en del medleyer og noe gjøres litt kortere enn opprinneli­g. Uansett har vi hatt godt over 200 låter å velge blant. Det er et «kill-your-darlings-prosjekt». Skulle vi hatt med alt vi ønsket, måtte vi ha holdt på ei ukes tid, forteller Pettersen muntert.

Disse måtte med

– Hvilke låter bare måtte du ha med i showet?

– Jeg er veldig glad i «Rubber Soul»-albumet. «Yesterday» var også et must have. «Let It Be» det samme. Og ikke minst låter fra «Sergeant Pepper’s ...». De har så utrolig mange fine låter, sier Pettersen.

– Det er rett og slett klart for «Beat for Beatles»?

– Ja, gøy at du sier det. Vi har et innslag i showet som heter akkurat det ...

 ?? NORGE BEGGE FOTO: ØYVIND GANESH/OVER ?? KLAR FOR STORSTUA: Atle Pettersen gleder seg til lørdagens framføring av «Vår Beatles-hyllest» i Ibsenhuset.
NORGE BEGGE FOTO: ØYVIND GANESH/OVER KLAR FOR STORSTUA: Atle Pettersen gleder seg til lørdagens framføring av «Vår Beatles-hyllest» i Ibsenhuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway