Varden

Hevder byggesjef er inhabil

Utbyggerne av Faråsen terrasse har engasjert advokat. I et skarpt brev til kommunen beskyldes byggesakss­jef Hallstein Bast for å vaere inhabil.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Advokat Mats Stenmark hos advokatfir­maet Fend i Oslo har gått gjennom byggesakss­jefens uttalelser i media. I tillegg påpeker de bekjentska­psforhold som må vektlegges. De krever at Bast erklaerer seg inhabil. Hvis ikke ber de om at hans overordned­e vurderer dette.

Det er snart ett år siden kjøperne skulle overtatt bygget. Utbyggerne har fått avslag på ferdigatte­st og får heller ikke midlertidi­g brukstilla­telse. Byggesaksa­vdelingen sendte 8. mars ut varsel om tvangsmulk­t etter å ha gått gjennom målinger utbyggerfi­rmaet selv sendte inn i februar 2018. De har kommet til at det må søkes på nytt innen 8. april, med nabovarsel, hvis de ett år gamle målingene er riktige.

Fire uttalelser til media

Advokaten trekker som eksempel fram fire uttalelser de mener svekker tilliten til Basts upartiskhe­t. Uttalelsen­e det dreier seg om er:

«Det er to ting som kjennetegn­er dette prosjektet: Manglende seriøsitet og manglende tillit.» (Telemarksa­visa)

«Vi har generelle tilsyn med oppfølging, men vi har en skepsis til andre prosjekter der disse er involvert og har satt flomlyset på Kasa AS og Byggesaksk­onsulenten i nye prosjekter.»

(Telemarksa­visa)

«Vi har all interesse av å få bygget i stand, men det har vaert dårlig prosjekter­t fra starten av.» (Varden)

«Vi må ha en erklaering på (at) tilgjengel­igheten er god nok, men hvis en befaring viser at den ikke er det, vil jo ikke det se bra ut for firmaet som har erklaert ansvarsret­ten.»

(Telemarksa­visa)

Usaklig engasjemen­t

«De siterte uttalelsen­e, som består av svaert negative karakteris­tikker av utbygger, vitner om et usaklig og personlig engasjemen­t fra Basts side, og gir klare indikasjon­er på at det foreligger subjektiv partiskhet. Det er derfor også objektivt sett grunn til å frykte at kravet til upartiskhe­t ikke er oppfylt, og Bast må anses som inhabil etter forvaltnin­gsloven § 6 annet ledd», skriver advokat Stenmark.

Varden har forsøkt både ved oppringnin­g og sms å komme i kontakt med byggesakss­jef Hallstein Bast, men lykkes ikke å få hans kommentar til anklagene før vi gikk i trykken torsdag kveld.

– Vi har vurdert hans habilitet

Rådmann Ole Magnus Stenrud var ikke kjent med brevet da Varden tok kontakt med ham i går kveld, men kommentere­r ut fra utdrag av innholdet.

– I dette tilfellet vil vi vurdere Basts habilitet med bakgrunn i henvendels­en vi har fått. Det gjør vi alltid i slike tilfeller. Hvis en tjenestema­nn er inhabil vil saken gå opp til neste ledernivå. I siste instans til meg for å fatte vedtak i slike saker.

Klagen fra utbyggerse­lskapet KASA AS´ advokat er i sin helhet lagt ut på kommunens postliste for byggesak

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? IKKE GODKJENT: Faråsen terrasse med åtte leilighete­r er blitt et mareritt for kjøperne som trodde de skulle flytte inn for ett år siden.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN IKKE GODKJENT: Faråsen terrasse med åtte leilighete­r er blitt et mareritt for kjøperne som trodde de skulle flytte inn for ett år siden.
 ??  ?? TØFF TONE: Byggesakss­jef Hallstein Bast har vaert direkte i sine uttalelser og beskyldes for inhabilite­t.
TØFF TONE: Byggesakss­jef Hallstein Bast har vaert direkte i sine uttalelser og beskyldes for inhabilite­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway