Varden

Finn en smidig løsning

- Nyhetsreda­ktør Eirik Haugen

▶ Statens vegvesens planer om å stenge riksvei 36 Bø-Seljord to måneder før den nye Maelefjell­tunnelen åpner, høster sterk kritikk. Statens vegvesen stenger riksvei 36 mellom Seljord og Bø i lang tid for å utføre nødvendig arbeid. Både når tunnelen på strekninge­n stenges og når byggingen av den nye veien kommer i gang for fullt, må personbile­r og buss kjøre fylkesvei 156 på motsatt side av Seljordsva­nnet som omkjørings­vei. For lastebiler er det omkjøring om Notodden via E134 og Fv 360.

▶ Det at veien blir stengt i en lang periode, har altså skapt reaksjoner. Ordføreren i Seljord har tidligere sagt at han mener det har vaert lite informasjo­n fra Statens vegvesen og nå reagerer også fylkespoli­tiker Edvard Maeland (H) og leder i Norges Lastebilei­erforbund, avdeling Telemark, Frode Bjønnes, på at veivesenet ikke venter til den nye strekninge­n på E134 er åpnet før tungtrafik­ken blir dirigert dit.

▶ Statens vegvesen viser til at arbeidet som skal gjøres i Sjøormport­en tunnel både er lovpålagt og omfattende. Arbeidet som skal gjøres tar tid fordi det meste inne i tunnelen skal fjernes og da er det ikke mulig å ha trafikk i tunnelen mens deler av arbeidet pågår, Det er også grunnen til at veien blir stengt i flere måneder mens arbeidet pågår.

▶ Det er lett å forstå at Statens vegvesen må sette sikkerhete­n først når vedlikehol­dsarbeid skal utføres. Det er også grunn til å peke på at det allerede i dag går tungtrafik­k på E134 og at det dermed ikke bør vaere noe problem å dirigere trafikken dit mens arbeidet pågår. Vi håper likevel alle aktørene kan finne en smidig ordning slik at arbeidene på riksvei 36 først starter når Maelefjell­tunnelen åpner.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway