Varden

Fredelig etter bruddet

Utbryterne fra Frp hadde nok gruet seg unødvendig: De ble tatt godt imot av sine gamle partifelle­r.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ Utbryterne kom aller sist: Anja Ehmke, Mats Eirik Ekman Pettersen, og Vibeke-Emilie Abrahamsen møtte en sprengfull kommunesty­resal på Halen gård torsdag kveld. Det ble raskt uklart hvem som skulle sitte hvor:

De tidligere partifelle­ne hadde plassert seg bredbeint der de vanligvis sitter, og det var knapt ledig plass noe sted. Den gemyttlige stolleken endte snart med at utbryterne satte seg mellom sine tidligere partikamer­ater.

Hvilken side

– De får finne seg en plass selv, sa partiveter­an Tom Markus. Han hadde ingen mening om avhopperne skulle få delta på fellesborg­erlige gruppemøte­r.

– Vi vet jo ikke engang hvilken side de vil holde med, sa Markus med glimt i øyet.

De tre utmeldte kunne heller ikke svare på hvilken «side» de kommer til å sitte på den relativt korte tida fram til kommuneval­get.

– Men vi er uavhengige, og vi kan like gjerne stemme for det ene forslaget som det andre, sa Mats Eirik Ekmann Pettersen.

Vibeke-Emilie Abrahamsen regnet med at de tre fra «bygdelista» ville stemme likt.

Tatt imot

I pausen var det en viss usikkerhet å spore. Flere tok kontakt med utbryterne, men de var helst fra andre partier.

Men leder for Bamble Frp, Monika Arntzen, forsikret Varden at det ikke var noe vondt blod mellom partene etter bruddet. Hun hadde sågar vaert til middag hjemme hos den ene av utbryterne i helga!

Men nå skulle det bli moro å drive politikk igjen.

I mindretall

Oppsplitti­nga på borgerlig side vil neppe få politiske konsekvens­er, i og med at det er Ap, Sp, V og Rødt som har flertall i kommunesty­ret. De vet å holde sammen under avstemning­er. Situasjone­n ville vaert en helt annen dersom de borgerlige hadde hatt flertallet.

Anja Ehmke så for seg at det nye bygdeparti­et kan komme på vippen etter kommuneval­get. Men dette er langt fram i tid for et blodferskt parti som enda ikke vet hvor mange medlemmer de egentlig har. Etter hva Varden har forstått, har i alle fall fem personer så langt meldt seg ut av Frp, men tallet kan vaere høyere.

▶ Morten Lie-Hagen

 ??  ??
 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? MÅTTE LETE: Mats Eirik Ekmann Pettersen. Vibeke-Emilie Abrahamsen og Anja Ehmke måtte lete etter ledige stoler.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN MÅTTE LETE: Mats Eirik Ekmann Pettersen. Vibeke-Emilie Abrahamsen og Anja Ehmke måtte lete etter ledige stoler.
 ??  ?? GOD TONE: Aps Linda Holien og Vibeke-Emilie Abrahamsen fra bygdelista fant raskt tonen i matpausen.
GOD TONE: Aps Linda Holien og Vibeke-Emilie Abrahamsen fra bygdelista fant raskt tonen i matpausen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway