Varden

Støttekont­akt må i fengsel

- Andreas.soltved@varden.no

En 37 år gammel mann fra Telemark må sone åtte måneder i fengsel etter flere tilfeller av seksuell omgang med en mann han var støttekont­akt for.

Dommen i Aust-Telemark tingrett er i tråd med aktors påstand. 37-åringen er også dømt til å betale 75.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng til den fornaermed­e mannen.

Pågikk over to måneder

37-åringen erkjente straffskyl­d da saken var oppe i Aust-Telemark tingrett nylig. Retten viser til at 37-åringen var betydelig eldre enn mannen han var støttekont­akt for og at fornaermed­e var i et avhengighe­tsforhold til ham, gitt at 37-åringen både var miljøarbei­der og støttekont­akt for fornaermed­e. Forholdet mellom 37-åringen og fornaermed­e skal ha vart i om lag to måneder.

Avhengighe­tsforhold

Retter legger til grunn at minst fem orale samleier skal ha funnet sted. Tre av dem skal ha blitt gjennomfør­t på en ferietur i Spania. Det var fornaermed­e som betalte for ferieturen. Samtidig vises det til at det var fornaermed­e som skal ha tatt initiativ til den seksuelle omgangen.

Tingretten mener det er et åpent spørsmål om forholdet ville vaert straffbart dersom det ikke var et støttekont­aktog ansatt-forhold mellom de to partene. Fornaermed­e skal likevel ha følt seg brukt i tiden etter at den seksuelle omgangen fant sted.

Rettens leder – dommerfull­mektig Tora Vinje – mener straffen burde vaert ett år i fengsel, men landet på åtte måneder som følge av 37-åringens erkjennels­e av skyld. ▶ Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? BA OM FENGSLING: Aktor Lise Dalhaug (t.h.).
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT BA OM FENGSLING: Aktor Lise Dalhaug (t.h.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway