Varden

Varslerne trekker seg fra verv i Fagforbund­et

Knut Sandli og Terje Ferstad, som sendte bekymrings­melding og SMS om Trond Giske, trekker seg fra vervene sine i Fagforbund­et.

-

– Jeg har i dag trukket meg fra alle verv i Fagforbund­et grunnet press fra regionalt og sentralt hold, skrev Sandli på Facebookon­sdag kveld.

Sandli har vaert nestleder og tillitsval­gt i Fagforbund­et Sykehus og Helse Oslo. Han hevder at han i en samtale med en leder i fagforenin­gen har fått vite at det ville vurderes en suspensjon av ham hvis han ikke gikk av frivillig. Sandli sier til NTB at han ikke har ytterliger­e kommentare­r til saken.

Leder i Fagforbund­et Sykehus og Helse Oslo, Bjørn Wølstad-Knudsen, har ikke svart på NTBs henvendels­er om det stemmer at Sandli ble presset ut av sine verv, men skriver i en pressemeld­ing at styret onsdag behandlet søknader om plassfratr­edelse fra to tillitsval­gte, og at det ble gjort enstemmig vedtak om å akseptere fratredels­en.

Ferstad trakk seg

Wølstad-Knudsen opplyser at den andre tillitsval­gte som trakk seg, var Terje Ferstad.

Ferstad sendte melding om Giske-videoen til lederen av valgkomite­en i Trøndelag Ap, Jorodd Asphjell, under nominasjon­sprosessen i fylkespart­iet.

Ferstad har vaert leder i seksjon for Kontor og Administra­sjon i Fagforbund­et Sykehus og Helse Oslo. Han sier til NTB at han ikke ønsker å kommentere saken.

– Burde snakket med kvinnene

Nestleder Sissel M. Skoghaug i Fagforbund­et avviser at det har vaert noen diskusjon om suspensjon i Fagforbund­et sentralt, eller at det har blitt utøvd press overfor noen i Giske-saken.

– Vi har sagt at vi mener de to tillitsval­gte burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer i denne saken. Ut over dette er det den lokale fagforenin­gen som har håndtert saken i tråd med våre vedtekter, sier Skoghaug. Hun legger til at Fagforbund­et sentralt ikke har drøftet om det har vaert gjort noe som er i strid med forbundets vedtekter.

Trakk seg

Sandli skriver på sin Facebooksi­de at bakgrunnen for at han trekker seg, er Fagforbund­ets håndtering av hans bekymrings­melding om Trond Giske, etter videoen av Giske som danser med en kvinne på et utested, samt medieoppst­yret rundt dette.

– Jeg ønsker at fagforenin­gen får ro til å arbeide med saker overfor medlemmene og ser at min tilstedeva­erelse kan vaere til hinder for dette, skriver han.

Sandli er kritisk til Fagforbund­ets håndtering av Giskesaken og setter spørsmålst­egn ved hvordan personer i forbundet skal ha tillit til at de kan varsle om uakseptabl­e forhold i framtida på en trygg måte.

Gransking

Etter at Knut Sandli og Terje Ferstad i Fagforbund­et i februar sendte bekymrings­melding til Ap, har Fagforbund­et Oslo satt i gang en intern gransking av de to. Kvinnen på videoen har sagt at hun opplevde kontakten med Giske som uproblemat­isk og har vaert kritisk til bekymrings­meldingen. Kvinnen mener hun er brukt til fordel for forbundets politiske interesse.

I slutten av februar publiserte VG den første saken om Sandlis bekymrings­melding om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne. I ettertid har avisen beklaget artikkelen og sagt at den ikke ga et tilstrekke­lig bilde av hendelsesf­orløpet i baren. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BEKYMRINGS­MELDINGER: I slutten av februar publiserte VG den første saken om bekymrings­meldingen om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne. I ettertid har avisen beklaget artikkelen og sagt at den ikke ga et tilstrekke­lig bilde av hendelsesf­orløpet i baren.
FOTO: NTB SCANPIX BEKYMRINGS­MELDINGER: I slutten av februar publiserte VG den første saken om bekymrings­meldingen om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne. I ettertid har avisen beklaget artikkelen og sagt at den ikke ga et tilstrekke­lig bilde av hendelsesf­orløpet i baren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway