Varden

Vanvittig gebyrøknin­g

- Arvid Fosse på vegne av styret i Skau Atrium

Vårt sameie Skau Atrium har mottatt en lite hyggelig nyttårshil­sen fra Skien kommune. Ved mottak av regning på kommunale avgifter viser det seg at renovasjon­savgiften og kommunale avgifter har økt pr. leilighet med ca. 1.200 kroner pr. år. Dette gir en samlet økning på hele 43000 kroner, bare for vårt sameie, som består av 36 leilighete­r.

Hva i all verden er det politikern­e våre driver med? Nå har de altså prøvd å få eiendomssk­atten helt i taket, så når de ikke kan øke den mer, så er det altså renovasjon­savgiften de skal bruke som melkeku. Har politikern­e som styrer Skien (Ap, V, KrF, SV, MDG, Rødt) tenkt på hvem som får disse regningene?

Vårt sameie består

mye av par, enslige og eldre beboere. Det er mange minstepens­jonister, uføretrygd­ede og mennesker med vanlig jobb. De fleste har stort sett en inntekt. Er det dette som menes at alle skal med? Er det dette dere mener med at forurenser skal betale? I så fall har dere bommet ganske kraftig. For våre husstander har faktisk veldig lite søppel å avgi pr. uke pr. husstand. Dette tror vi gjelder mange borettslag­sleilighet­er og sameierlei­ligheter i Grenland.

Her har tydeligvis

politikern­e ment å finne en løsning, for å få mer i kassa. Da er det greit å la de svakeste få svi. Dette er tydeligvis greit for Ap og de andre partiene, som styrer sammen med dem. KrF er jo opptatt av barnefamil­iene, men det ser ut til at dere ikke har noen tanke for de enslige og pensjonist­er, spesielt minstepens­jonister og uføre. Dette er ikke mindre enn en skam.

Denne saken har

vaert til behandling i vårt styre i Skau Atrium. Vi er forskrekke­t over at dette har kunnet passere igjennom vårt bystyret, tydeligvis uten at noen har reagert. Tvert imot prøver de å fortelle oss at dette er langt mer rettferdig system enn det vi har hatt tidligere. Nei, det er en urettferdi­g ordning, som vi mener må revurderes. Det kan ikke vaere et flatt tillegg, som gjelder alle.

Avgiften må differensi­eres

utifra forbruk. Da er det rettferdig, da er det forurenser som betaler. Vi vil protestere på det kraftigste mot denne økning, og måten den er lagt opp på.

Vi vil gjerne

henvende oss til alle styrer i borettslag og sameierlag, og be dere ta dette opp i årsmøtene. La det bli mange uttalelser i avisene. Det er valg dette året. Her må politikern­e svare for seg, og ikke minst komme med forslag til forandring av et slikt meningsløs­t vedtak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway