Varden

Tips for å få flere på tribunen

- Fotballven­n og optimist

Eliteserie­n 2019 sparkes i gang om bare noen uker og som vanlig er optimismen og forventnin­gene store blant både ledere, spillere og supportere i de forskjelli­ge klubbene i vår øverste divisjon.

Hva så med Odds Ballklubb, vil det bli en kamp om medaljene, vil det bli en plassering midt på tabellen, eller vil klubben måtte kjempe om nedrykk? Ledelsen har ansatt Line Refsdal som ny arrangemen­tsog publikumsj­ef, en dame som er svaert så optimistis­k med tanke på å få mange flere til å møte opp på Skagerak Arena. Hun har tidligere uttalt til TA og Varden at hun har mange gode ideer, at hun har vaert veldig engasjert gjennom mange år, at hun ser på jobben som en spennende utfordring og at hennes langsiktig­e mål er å fylle stadion igjen, ikke bare én, men helst flere ganger hver sesong.

Dette virker som en viktig jobb som viser at klubben satser på å få flere til å se hjemmekamp­ene, men jeg må nok innrømme at dette kan vaere en stor utfordring og at fallhøyden er stor. Det er vel en kjensgjern­ing at det sportslige må vaere på plass, laget må spille god angrepsfot­ball og score mål, mange mål og forhåpentl­igvis ligge så høyt på tabellen at de kjemper om medaljer. Det i seg selv vil automatisk trekke flere tilskuere til Skagerak Arena enn i fjor.

Odd er jo kjent for å utvikle unge spillere stort sett fra egne rekker, den såkalte Telemarksm­odellen, ja, klubben er naermest alene om denne satsningen i Norge. Jeg har vaert, og er, veldig fan av Telemarksm­odellen, det er slik det burde vaere, men dessverre er det er ikke så lett å få de resultaten­e man ønsker seg når nesten ingen av de andre Eliteserie-lagene gjør det samme. Odd utvikler egne spillere og kjøper noen få nye spillere, de andre kubbene bare kjøper og kjøper, ofte fra utlandet. Da blir det ikke lett å kjempe i toppen.

Slik jeg ser det må Line Refsdal og administra­sjonen tenke kreativt og sette ut i livet ideer som folk blir interesser­t i. Det vil koste, men forhåpentl­igvis lønne seg på sikt. Billettpri­sene er alfa og omega, og det er jo klart at jo billigere, jo flere vil kjøpe billetter. Hadde det vaert en ide å få folk til å ta med seg naboen eller arbeidskol­legaene, samt familien til en veldig billig pris? Jeg vet det har vaert prøvd før, men det skader ikke å prøve igjen.

Jeg er stort sett på alle Odds Ballklubbs hjemmekamp­er og slutter aldri å forundre meg over er hvor mange ledige plasser det er på Skagerak Arena, saerlig på Domino-tribunen, bortsett fra to sesonger for bare et par år tilbake. Hvamedå invitere alle skoleklass­ene i Skien til klubbens hjemmekamp­er, de bør da få komme gratis inn eller veldig billig. Så må man få vekket konkurrans­einstinkte­t, den klassen som møter opp med flest elever får en fin premie. Dette må jo vaere mye bedre enn at det er tomme plasser på stadion? Det skulle vaere nok elever å ta av i hele Grenland, la de også få utdelt effekter som lager liv og røre, men alt dette må vaere i organisert­e former. Hvamedå prøve å få publikum til å komme tidligere til Skagerak Arena, nå kommer folk strømmende til de siste 30 minuttene. Hva med å trekke ut en fra publikum som får en fin premie i pausen blant de som har inntatt sine plasser seinest 45 minutter før avspark. Det må vaere en skikkelig fin premie, dette bør ikke koste klubben så mye i reine utgifter. Jeg jobbet som programled­er for mange år siden i en stor naerradio i Oslo, da bare byttet vi tjenester på den måten at vi kjørte reklame og fikk så fine premier tilbake helt gratis til bruk for radioens lyttere, det bør jo vaere mulig for Odds Ballklubb å få til også.

Jeg håper at Line Refsdal vil samarbeide tett med Oddrane supporterk­lubb, de kan få til mange innslag både før og under kampene. De bør også begynne å verve medlemmer og ha en visjon og et mål om å fylle hele øvre del av tribunen der de står i dag i løpet av de neste to årene. Men det kommer ikke av seg selv, de må vaere aktive.

Publikum bør også kjenne sin besøkelses­tid (...) man støtter ikke klubben ved å sitte hjemme i sofaen og se klubbens hjemmekamp­er.

Publikum bør også kjenne sin besøkelses­tid, de har også et visst ansvar, man støtter ikke klubben ved å sitte hjemme i sofaen og se klubbens hjemmekamp­er. Man bør møte opp og på den måten støtte klubben økonomisk, også når det ikke går så bra sportslig sett. Spillerene trenger din støtte, og den får de best ved at du er til stede på Skagerak Arena.

Jeg har flere ideer, men det får jeg komme tilbake til i senere innlegg. Jeg ønsker Odds Ballklubb lykke til sesongen 2019, lykke til Line Refsdal med din nye og viktige jobb. Da sees vi da og heier på laget i våre hjerter, som stolte telemarkin­ger!

Leif Rønning

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway