Varden

Nest siste før alvoret

Odd sjekker formen to uker før seriestart. Dagens møte med Haugesund er nest siste sjanse til å vise seg fram før poeng står på spill.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ – Pre-season er viktig, men du verden hvor godt det er at den ikke varer i 12 måneder, sier assistentt­rener Jan Frode Nornes.

Han ledet torsdagens økt på Skagerak Arena, og merker dag for dag at Odd-troppen har den rastløshet­en som ligger i tiden på året.

– Veldig sultne

– De fleste er veldig sultne etter å komme i gang nå, men vi skal fortsatt ta godt vare på de to siste ukene, sier Nornes, som vet at det fortsatt kan finpusses før premieren mot Brann 30. mars.

I takt med nedtelling­en til seriestart, har rokeringen­e blitt faerre. Fredag mønstrer Odd et lag som neppe er langt unna elleveren som skal spille årets første kamp.

Nornes håper at det spillemess­ige produktet også er enda naermere det man ønsker seg i 2019-sesongen.

– Vi ønsker selvsagt å se enda mer av det vi trener og har trent på. Det er det viktigste, sier den rutinerte assistente­n – uten dermed å gi blaffen i resultatet i Telemarksh­allen.

God gjennomkjø­ring

Nornes er ganske sikker på at Haugesund også kommer for å legge grunnlag for resultater som kan gi en ny sesong i medaljekam­pen.

– Uansett når vi spiller og hvem vi spiller mot, vil det viktige vaere god matching. Det er ikke noen forskjell på denne kampen og de vi har spilt tidligere i vinter, men vi forventer å få en god gjennomkjø­ring mot et lag som ganske sikkert har ambisjoner om ikke å bli noe dårligere enn i fjor, sier treneren om fjorårets tabellfire­r.

Odd ønsker seg mer enn det som ble fasiten i fjor, og Nornes føler at man er i rute like før det smeller.

Som indreløper

Han skulle ikke ønsket seg mer tid til å få brikker til å passe enda bedre.

– Oppkjøring­en har vaert lang, og det er fortsatt to uker igjen til å få ting til å sitte best mulig.

Odin Bjørtuft tar igjen plassen i midtforsva­ret sammen med Steffen Hagen. Jone Samuelsen fortsetter på høyre kant, og Fredrik Nordkvelle starter på den plassen han helst vil – som indreløper.

Joshua Kitolano er trolig på benken.

– Joshua har slitt litt med sykdom, og vi avventer til fredag før vi ser om han blir med i denne kamptroppe­n, sier Nornes.

Odds siste treningska­mp spilles

i Danmark – mot Aalborg neste fredag.

Dagen etter er det kickoff på Parkbiogra­fen.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX ?? PLASS: Fredrik Nordkvelle starter på den plassen han helst vil spille i dagens kamp.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX PLASS: Fredrik Nordkvelle starter på den plassen han helst vil spille i dagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway