Varden

Den engelske suksessen gir sceneskift­e i Champions League

-

For første gang på ti år har England med samtlige av sine fire lag til kvartfinal­ene i mesterliga­en. Spansk fotball er avspist med kun Barcelonas avansement.

Liverpool slo onsdag Bayern München 3-1 borte og sørget for at Premier League-klubbene legger beslag på halvparten av kvartfinal­eplassene i fredagens trekning. Merseyside-laget er videre sammen med Tottenham, Manchester City og Manchester United.

Fullt hus på dette stadiet har ikke England hatt siden 2008/09-sesongen.

– Det er bra for engelsk fotball. Det er jo det vi ønsker, sa Liverpools midtbaneve­teran James Milner etter den sterke seieren i München.

For ti år siden var det en vane at engelske lag dominerte den gjeveste europacupe­n. Mellom 2007 og 2009 hadde balløya samtlige fire lag med til minst kvartfinal­e hver sesong, og i 2008 var tre av fire semifinali­ster engelske.

Men det siste tiåret har Premier Leagues pengesterk­e klubber stått i skyggen til spanske La Liga. Mellom 2012 og 2018 var det aldri mer enn to engelske kvartfinal­ister, og i både 2013 og 2015 var ikke England engang represente­rt i Champions League-kvartfinal­ene.

I år er trenden snudd. Tittelfors­varer Real Madrid, som har vunnet turneringe­n fire av de fem siste sesongene, ble nylig slått ut etter et ydmykende hjemmetap for Ajax. Barcelona er Spanias eneste lag som fortsatt henger med. Katalanern­e blir selvsagt en trussel for de engelske lagene og er en av de store favoritten­e til å gå hele veien.

Juventus og Porto er også med videre og blir å se i bollen i trekningen fredag. Mesterliga­en er i år mer åpen enn på svaert lenge. Det kan fort bli en uventet vinner etter finalen på Atlético Madrids hjemmebane 1. juni. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway