Varden

Lekte seg til sjekken

Maren Lundby lekte seg til seierssjek­ken i Raw Air. Når vinteren er omme kan hoppdronni­ngen ha hoppet inn bortimot en million i rene premiepeng­er.

-

Det gjør innevaeren­de sesong til den så langt mest innbringen­de i karrieren, til tross for at hun fortsatt har et godt stykke opp til premiepeng­enivået på herresiden i internasjo­nal hoppsport.

24-åringen legger ikke skjul på at den økonomiske siden av suksessen også betyr noe, ikke minst med hensyn til å ta nye steg i hoppbakken.

– Betyr mye

– Det betyr mye. Det gjør at jeg kan satse enda mer og bruke mer tid og energi på idretten, uten å måtte tenke på at økonomien skal gå rundt også, sier hun til NTB. Skal unne seg ferie

– Hva skal du bruke pengene til?

– Jeg skal nok ikke ha problemer med å bruke dem til noe, men hva det blir, vet jeg ikke, smiler Lundby.

– Ingen tanker?

– Jeg skal nok ta meg en ferietur til sommeren, tenker jeg. Til et sted der det er varmt og går an å sole seg. Utover det blir de vel brukt til å betale lån, smiler 24-åringen.

340.000

For torsdagens historiske sammenlagt­seier i Raw Air fikk hun en premiesjek­k på 35.000 euro, tilsvarend­e 340.000 kroner. Det er nøyaktig det samme som vinneren av herreklass­en vil få etter avslutning­srennet i Vikersund søndag.

I tillegg kommer premiepeng­ene Lundby har sikret seg for enkeltresu­ltatene. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VANT: Maren Lundby vant hele RAW AIR-konkurrans­en i Granåsen.
FOTO: NTB SCANPIX VANT: Maren Lundby vant hele RAW AIR-konkurrans­en i Granåsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway