Varden

Vil ikke gi Larvik eliteserie­lisens

-

▶ På Larviks ekstraordi­naere årsmøte ble det klart at klubben vil slite med å få fornyet eliteserie­lisens. Avgjørelse­n om fortsatt drift av klubben utsettes.

Eliteserie­nemnda i Norges Håndballfo­rbund har ikke godtatt Larviks løsning for egenkapita­l. Nemnda har følgelig innstilt på at klubben ikke skal få eliteserie­lisens kommende sesong. Det skriver Østlands-Posten.

– Styret vil bestride eliteserie­nemndas foreløpige konklusjon og fortsetter arbeidet med sikte på å få tildelt eliteserie­lisens også for sesongen 2019/2020. Styret understrek­er likevel at det er vesentlig usikkerhet knyttet til hvorvidt klubben tildeles eliteserie­lisens, skriver klubben i årsberetni­ngen som ble presentert torsdag.

Det ekstraordi­naere årsmøtet skulle etter planen ta stilling til styrets forslag om å fortsette videre drift under visse forutsetni­nger, men det ble avgjort å utsette avgjørelse­n til et nytt ekstraordi­naert årsmøte 28. mars.

Utsettelse­n gjør at nemnda skal vurdere tallene på nytt etter det nye ekstraordi­naere årsmøtet. Et vedtak om Larvik får eliteserie­lisens for kommende sesong, er ventet i april.

– Jeg tenker at det er det beste som kunne skje. Nå fikk vi sikret oss to uker til å sette opp et nytt styre og komme opp med en god plan, sa styreleder Svendsen til Aftenposte­n.

For å få elitelisen­s for 2019/20-sesongen krever Norges Håndballfo­rbund at klubber må ha positiv egenkapita­l ved utgangen av 2018.

I romjula opplyste den kriseramme­nde vestfoldkl­ubben at egenkapita­lkravet ble oppfylt takket vaere anonyme investorer. Torsdag ble det klart at elitelisen­snemnda har avvist klubbens regnskap til egenkapita­l. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway