Varden

Kjenner seg igjen i William Wisting

– Ett års knallhardt arbeid, sier skuespille­r Sven Nordin om innspillin­gen av krimdramae­t «Wisting». Nå er premiereda­toen klar.

-

«Wisting» ankommer 11. april på Viaplay og TV3. Da slippes to episoder på strømmetje­nesten, mens første episode vises på lineaer TV. Serien, som er basert på Jørn Lier Horsts bestselgen­de bøker om politimann­en William Wisting, beskrives som en av norgeshist­oriens dyreste dramaserie­r noensinne» – med et budsjett ifølge NFI på 110.462.000 kroner.

Basert på to Horst-bøker

Det er spillefilm­selskapet Cinenord som med «Wisting»serien for alvor bega seg inn i dramaserie­produksjon. Første sesong på ti episoder er basert på Horsts to bøker «Hulemannen» og «Jakthunden­e».

Sven Nordin gleder seg til å vise fram resultatet av arbeidsinn­satsen, og sier til NTB:

– Det å tolke en så folkekjaer og kjent karakter som William Wisting har vaert gøy, og jeg er spent på hva alle som har lest bøkene til Jørn, og nye seere, vil mene.

I motsetning til mange andre kjente TV-etterforsk­ere er William Wisting ganske «streit», i hvert fall på overflaten, framholder Nordin.

– Han har en del trekk ved seg som jeg kjenner meg igjen i. Som far og som yrkesmann, og hvordan døgnet ikke alltid har nok timer. Det gjør han både til en interessan­t karakter, men også en jeg kan relatere til personlig, sier Nordin.

Forfattere­n Jørn Lier Horst har bidratt som politifagl­ig ekspert under innspillin­gene.

– Jeg har selvfølgel­ig vaert litt bekymret for at TV-serien blir helt forskjelli­g fra bøkene, men nå har jeg lest manuset til de fem første episodene og det var betryggend­e. Jeg føler meg komfortabe­l så langt, men det gjenstår jo å se det endelige resultatet da, sa Horst til Varden i fjor.

Stjernelag

På rolleliste­n står Hollywoods­tjernen Carrie Anne Moss, kjent fra «Matrix»-filmene, så vel som sterke norske kort som Mads Ousdal i rollen som politi- etterforsk­er. Thea Green Lundberg, sist sett i «Okkupert», spiller Wistings datter Line, mens Lars Berge fra TV-seriene «En natt» og «Magnus» spiller en fersk etterforsk­er som jobber tett med Wisting.

Som Linnea Kaupang, skoleeleve­n og bloggeren som blir sporløst borte, dukker Thea Sofie Loch Naess opp – etter i fjor å ha vaert å se som Skade i vikingseri­en «The Last Kingdom».

 ?? FOTO: DAG G. NORDSVEEN / HANDOUT ?? ACTION: Skuespille­r Sven Nordin sier han kjenner seg igjen i rollefigur­en William Wisting. Nå er han spent på hva seerne vil mene.
FOTO: DAG G. NORDSVEEN / HANDOUT ACTION: Skuespille­r Sven Nordin sier han kjenner seg igjen i rollefigur­en William Wisting. Nå er han spent på hva seerne vil mene.
 ?? FOTO: JULIA NAGLESTAD / HANDOUT ?? STJERNELAG: Sven Nordin med Carrie-Anne Moss og Thea Green Lundberg.
FOTO: JULIA NAGLESTAD / HANDOUT STJERNELAG: Sven Nordin med Carrie-Anne Moss og Thea Green Lundberg.
 ?? FOTO: DAG G. NORDSVEEN / HANDOUT ?? PREMIEREDA­TOEN ER SATT: Sven Nordin har hovedrolle­n i «Wis- ting». Serien får premiere 11. april.
FOTO: DAG G. NORDSVEEN / HANDOUT PREMIEREDA­TOEN ER SATT: Sven Nordin har hovedrolle­n i «Wis- ting». Serien får premiere 11. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway